reklama

NHL zápas hviezd 2011

Tohtoročný zápas hviezd bol o niečo iný než v predošlých prípadoch. Samozrejme, že išlo v prvom rade o pobavenie divákov a fanúšikov pri obrazovkách. Zabávali sa aj hráči, spokojný boli aj organizátori. Išlo o podarenú akciu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Piatkový minidraft
Tentokrát nehrali proti sebe výbery severnej ameriky proti zvyšku sveta, ani výber východu proti západu. Eric Staal a Nicklas Lidstrom boli kapitáni svojich tímov a z balíku hráčov si vyberali /za pomoci svojich asistentov/ svojich spoluhráčov s ktorými budú hrať. Staal si vybral ako prvého brankára C.Warda, Lidstrom siahol po S.Stamkosovi. Postupne si tak rozdelili celú partiu a vytvorili dva mužstvá. Pre hráča ktorý zostal ako posledný na výber čakalo bolestné 20-tisíc USD a automobil. Čierny Peter ostal v rukách Phila Kessela, ktorý pripadol do Lidstromovej družiny. Ten nebol z tejto pozície sklamaný. Priznal, že je šťastný, že môže vôbec zápas hviezd hrať, Peniaze venoval na výskum rakoviny. On sám rakovinu v mladosti prekonal. Veľmi zaujímavé bolo rozdelenie bratov Sedinovcov, ktorí prakticky celú kariéru hrajú a nastupujú bok po boku. Tentokrát mali stáť proti sebe. Kvôli zraneniu nemohla nastúpiť najväčšia hviezda ligy Sid Crosby. Taktiež odriekol účasť aj jeho spoluhráč Jevgenij Malkin. Najmladším zúčastneným mal byť 18 ročný Jeff Skinner /CAR/, zároveň najmladší účastník zápasu hviezd v histórii.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sobotný predkrm
Aréna RBC v meste Raleigh, ktorá je domovským stánkom hurikánov z Caroliny ponúkla najskôr súťaže zručností. Súťažilo sa v 6-tich kategóriách. Každá bola obodovaná. Veľkú pozornosť už tradične pútala súťaž o najrýchlejšieho korčuliara. Vížazom sa stal Michael Grabner /NYI/. Kolo stihol za 14.238s. Rekord Mika Gartnera teda prekonaný nebol.Rozdali si to aj brankári Ward proti Thomasovi. V disciplíne najkreatívnejšieho zakončenia sa nekladú žiadne medze, hráči môžu vymyslieť čo len chcú. Tu vyhral Alex Ovečkin /WAS/, keď získal 37.6% hlasov. Ten mal aj trochu smoly - v sobotu zlomil dokopy 4 hokejky. V súťaži o najtvrdšiu strelu dosiahol Zdeno Chára /BOS/ hodnotu 105.9 míle za hodinu, čiže zhruba 170 km/h. Tým stanovil nový rekord. V súťaži presnosti streľby potvrdil úlohu favorita Daniel Sedin /VAN/, keď trafil všetky štyri terčíky v čase 8.9s. Čo sa týka samostatných nájazdov - víťazom sa stal Corey Perry. Odovzdávanie štafety, streľba, prihrávka na presnosť a vedenie puku cez kužele bola veľmi zaujímavá kombinácia pre jednu disciplínu. Bola plná rôznych zvratov. Lidstromov tím vyhral aj v prvom aj v druhom kole. Celkovo vyhralo mužstvo Erica Staala 33:22 na body. Lidstrom sľuboval pomstu v nedeľu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nedeľný hlavný chod
Zápas nesklamal. Staalove mužstvo viedlo už po šiestich minútach 4:0, no do prvej prestávky bolo vyrovnané. Celkovo bolo viacero zvratov. Lidstromova družina napokon zvíťazila 11:10. Na najužitočnejšieho hráča zápasu čakal osobný automobil, organizátori tak chceli hráčov aspoň trochu motivovať a vniesť do zápasu viac súťaživosti. Za MVP zápasu vyhlásili Patricka Sharpa /CHI/. Ten dal jeden gól a zaznamenal dve asistencie. Napriek tomu však to bola predsa len exhibícia a hráči mali na ľade oveľa viac priestoru než v ligových zápasoch. Predviedli niekoľko zaujímavých akcií a dovolili si viac než inokedy. Po celý čas sa z publika ozýval potlesk. Všade vládla dobrá nálada a všetci si aspoň na chvíľu oddýchli od kolotoča NHL. Celkovo išlo o mimoriadne zdarilú akciu, ktorá si zaslúži najvyššie hodnotenie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

fotozdroj:nhl.com

Nikolas Winkler

Nikolas Winkler

Bloger 
  • Počet článkov:  55
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Žijem v USA. Mojou najväčšou záľubou je hokej. Hlavne severoamerický. Zoznam autorových rubrík:  TOPRecenzie a analýzyHráči

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu