reklama

FMK UCM prináša nový študijný odbor- Teória digitálnych médií

Fakulta masmediálnej komunikácie prináša od nového akademického roku 2015/2016 nový študijný odbor, ktorý sa vyskytuje ako jediný svojho druhu v strednej Európe. Aj týmto dokazuje fakulta svoju originálnosť a zanietenosť  spoznávať nové, doposiaľ nepreskúmané objekty kultúry.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

„Rovnaký študijný program neexistuje v žiadnej z okolitých krajín. Na potrebu jeho vzniku už dlhšie upozorňovali akademické elity z našej oblasti výskumu, privítali ho aj firmy, ktoré digitálne hry tvoria a distribuujú na medzinárodnej úrovni. Otvorenie študijného programu je zároveň reakciou na záujem študentov a uchádzačov o štúdium tejto atraktívnej oblasti,” vysvetľuje dekanka fakulty doc. PhDr. Dana Petranová, PhD. Je pravdou, že pre študentov je tento nový odbor atraktívny, keďže na Slovensku, ani v okolitých krajinách rovnaký študijný program neexistuje. Nadšenci digitálnych hier, ktorí sa doposiaľ nemohli realizovať, majú šancu zdokonaliť tak teoretické, ako aj praktické poznatky na vysokoškolskej úrovni.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Určite si mnohí predstavujete, že počas štúdia v tomto odbore sa budú študenti učiť profesionálne hrať digitálne hry, ale to je omyl. Študijný program bude obsahovať poznatky z oblasti masmediálnych štúdií, sociológie médií, psychológie, teórie manažmentu, marketingu, etiky a semiotiky. Je samozrejme, že nadobudnuté teoretické vedomosti sa budú realizovať v praktických zručnostiach, ktoré sú pre tento odbor východiskové.

Uplatnenie absolventov je atraktívne, presadiť sa môžu napríklad vo firmách zameraných na produkciu digitálnych formátov, zábavných hier, ale taktiež v marketingových, reklamných agentúrach, v oblasti popularizácie vedy, techniky, matematiky, propagácie histórie, regiónu, štátu alebo pri tvorbe edukačných aktivít škôl.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Všetky informácie o danom študijnom odbore a o podávaní prihlášok nájdete na stránke www.fmk.sk. Termín podávania prihlášok je do 20. mája 2015.

Nikoleta Hvolková

Nikoleta Hvolková

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

študent fakulty masmediálnej komunikácie Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu