reklama

Barcelona

Hlavné mesto regiónu Katalánsko a kolíska diel A. Gaudího. Má rozlohu iba necelých 102 km2 a počet obyvateľov 1,6M.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Barcelonu si myslím zamiluje každý, krásna pláž Barcelonetta, úžasná štvrť Barri Gotic ( Gotická štvrť), las Ramblas či diela Gaudího- la Sagrada Familia, Casa Battló či la Pedrera, park Guell. Je to chuť gotiky s prvkami modernizmu, štipkou vášne a temperamentu a na druhej strane romantiky, ktorú zacítite na Placa reial a chuť relaxu z parku Guell.

Z Bratislavy lieta priama linka na letisko Girona- Costa Brava, ktoré je vzdialené cca 80km od Barcelony. Z letiska sa dostanete do Barcelony miestnym autobusom. Lístky si kúpite priamo na parkovisku, ktoré sa nachádza po východe z letiska po pravej strane.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Barcelone nájdete všade označenia v dvoch jazykoch- v katalánskom a španielskom.

V Barcelone určite nevynechajte populárnu ulicu Las Ramblas - široká ulica plná obchodov, malých stánkov, trhov a hlavne života. Tá je spojená s Placa Catalunya, námestím fontán a vysokým stĺpom, kde sa v hornej časti nachádza socha K. Kolombusa z roku 1888 a po blízku sa nachádza prístav, V gotickej štvrti nájdete katedrálu Svätej Eulálie, nádherná ukážka španielskej gotiky, vyhradte si na ňu čas a sadnite si do nej zdvyhnite hlavu vyššie a zahliadnete vysoké stĺpy s mrazivou gotikou, ako pomedzi ne prechádza svetlo. Po blízku sa nachádza námestie St. Jaume a kráľovský palác spolu s Aragonským archívom. Na skok od Gotickej štvrti je park Ciutadella a múzeum Picasso. Výhĺad na mesto zažijete z pohoria Monjuic, kde jazdí telekabína či z parku Guell. Nad katalánskym námestim asi za cca 15 minút prídete k domu, ktorý Gaudí navrhol pre majiteľa textilnej továrne - Casa Battló a cca za 5 minút odtiaľ sa nachádza La Pedrera, v preklade kameňolom, kvôli zaujímavej stavbe z vosku a kameňu, nazýva sa aj ako Casa Millá. Cca 20minút pešo odtiaľ sa nachádza nedokončené dielo gaudího- La Sagrada familia, už samotný Gaudí sa vyjadroval, že výstavba chrámu bude trvať 200 rokov, momentálne dokončenie práce je zvažované na rok 2020.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Taxi vychádza cca 1,5euro za kilometer v meste. metrom sa dá presúvať bez problémov a lístky máte na 1,10,50 jázd.

Nina Cunderlik

Nina Cunderlik

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Jedna z oblastí, kde pôsobím je cestovný ruch, hlavne ako sprievodkyňa. Rada cestujem, spoznávam všetko nové a baví ma život, pretože nikdy neviete, čo od neho môžete očakávať. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu