reklama

Denník SME bude kontrolovať sľuby politikov. Petit Press vyhral grant od Google

Vydavateľstvo Petit Press získalo grant na nový projekt Sľuby.sk. Spustenie je naplánované v priebehu roka 2017.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (55)

Vydavateľstvo Petit Press vyhralo grant spoločnosti Google v rámci Digital News Initiative (DNI) Inovačného fondu na nový online projekt Sľuby.sk.

Hlavným cieľom projektu bude sledovať, ako sa plnia aj neplnia sľuby, ktoré v rámci oficiálnych programov a verejných vyhlásení dali verejní činitelia. Verejnosť tak bude mať možnosť kontrolovať, ako dlho sa vyšetrujú závažné korupčné kauzy, ktorí politici unikajú spravodlivosti či na ktoré predvolebné sľuby čakajú občania márne. 

Médiá aj voliči tak budú mať informačný prostriedok, ktorým môžu zvýšiť tlak na verejných činiteľov, aby si plnili svoje sľuby.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Základné funkcie Sľuby.sk

Každý sľub bude na webstránke obsahovať základné informácie o kauze či prísľube a časomieru počítajúcu, koľko už ubehlo od vyslovenia sľubu. Návrh na nový sľub bude môcť po schválení pridávať ktorýkoľvek používateľ aplikácie. Používatelia tiež budú môcť upozorniť na splnenie sľubu, dôveryhodnosť tvrdenia overí administrátor. 

Samozrejmosťou bude možnosť zdieľania prísľubov či vkladania (embedovania) na iné webstránky. Odberatelia noviniek budú o splnení sľubov informovaní notifikáciou.

Sľuby.sk bude fungovať v rámci spravodajského webu Sme.sk. Spustenie je naplánované v priebehu roka 2017.

Úspech spomedzi 800 prihlášok

Google podporil v druhom kole grantovej podpory prostredníctvom DNI Inovačného fondu celkovo 124 projektov sumou 24 miliónov eur, z toho dva projekty, vrátane Sľuby.sk, vyhrali spomedzi slovenských prihlášok. Celkovo sa do grantovej výzvy prihlásilo 800 projektov. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Finálny výber projektov mal na starosti projektový tím pod dohľadom Rady DNI Inovačného fondu, ktorá je zostavená z uznávaných odborníkov na oblasť médií a žurnalistiku, ako aj predstaviteľov spoločnosti Google.

Viac informácií o DNI Inovačnom fonde sa dozviete na ich webe.

O vydavateľstve Petit Press

Vydavateľský dom Petit Press, a.s. je prevádzkovateľom najnavštevovanejšieho spravodajského servera www.sme.sk, ktorý má viac ako dva milióny unikátnych návštevníkov mesačne. Na získavaní a spracovávaní informácií, výrobe novín a online spravodajstva, zabezpečovaní internetových, inzertných, obchodných a distribučných služieb, ekonomickej agende a ďalších činnostiach sa podieľa viac ako 500 zamestnancov. Petit Press vydáva viac ako 30 regionálnych a centrálnych titulov s týždenným predaným nákladom vyše 545-tisíc výtlačkov. Do jeho portfólia patria denníky SME, Új Szó, Korzár, týždenníky Vasárnap, TV Svet, regionálne týždenníky MY, sieť bezplatných novín ECHO, mesačníky Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia a Natankuj auto.

Čo je nové na sme.sk

Čo je nové na sme.sk

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  264
  •  | 
  • Páči sa:  33x

Novinky, zlepšenia a vôbec všetko, s čím sa chceme podeliť. Zoznam autorových rubrík:  Novinky na sme.skNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu