reklama

Radi Vám požičiame pán premiér

Téma DSS-iek je na pretrase každý deň. Som rád, že som dostal možnosť rozhodnúť sa byť v druhom pilieri. Chápem, že tým vznikol výpadok v prvom pilieri, ktorý je výsledkom kumulovaných dlhov z minulosti a dlhodobého neriešenia tohto problému. Ak pán premiér má stále pocit, že moje úspory nie sú v bezpečí, nech ich má pod kontrolou, ale som zásadne proti tomu, aby mi znižoval môj skromný 9 % ný príspevok na dôchodok. Tu je riešenie. Radi Vám požičiame.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Prečo by to napríklad nemohlo byť takto: 

Vydajte štátne dlhopisy, s úrokovou sadzbou mierne nad diskontnout sadzbou Národnej banky Slovenska. Bude to viac, ako nám bežným občanom ponúkajú banky.

Teória podnikových financí považuje štátne dlhopisy, za veľmi bezpečný nástroj financovania. Vydajte nariadenie, aby DSS-ky povinne odkúpili tieto dlhopisy. Mohla by to byť suma, ktorá by Vám pomohla realizovať sociálnu politiku, výstavbu diaľnic, pokrytie prvého piliera a iné sny. Toto riešenie má pozitíva pre všetkých zúčastnených: 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre DSS-ky

 · Uložili by peniažky sporiteľov do bezpečného nástroja, ktorý by minimálne priniesol 4 % ročne a to garantované štátom.

 · Mali by argument, že pán premiér má zdroje plne pod kontrolou. 

Pre pána premiéra

 · Môže dokázať svoj spasiteľský syndróm a bude mať naše úspory plne pod kontrolu.

 · Príležitosť realizovať projekty v náš prospech. 

Pre občana

 · Istota výnosu zo štátnych obligácií. Pán premiér bude garanciou našich úspor.

 · Ostane nám našich slabých 9 %.

 · Vláda bude nútená investovať do projektov s pozitívnou návratnosťou. 

Pán premiér nezabudnite, má to jeden háčik. Toto je partnerský vzťah. Nadobudnuté prostriedky z dlhopisov musíte vrátiť. Tým máme my Vás pod kontrolou.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takto moje 3 %-tá neskončia v čiernej diere štátnej správy na financovanie politických spriaznencov. Jedna vilka hore dolu... 

Ak pristúpime na hru zníženia odvodu do DSS-iek na 6 %, ako viem, že po troch rokoch nepríde niekto s ideou zníženia na 3 %. To sa môžem rovno rozlúčiť so svojím dôchodkom. 

Bodka na záver: Buďme radi, že sme vôbec kopli do tohto lajna a zaviedli dôchodkovú reformu. Ostatné krajiny v regióne nemali na to gule, aby pohli s týmto problémom. Chráňme si ho. 

Oldřich Kovář

Oldřich Kovář

Bloger 
  • Počet článkov:  112
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Mám rád aktívny prístup k životu a milujem jazdenie na divokej vode :-). Čo vás nezabije, vás posilní.Ja. Zoznam autorových rubrík:  Moje obľúbené stránkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu