reklama

Peter Pellegrini premárnil šancu

Dnešný ohlásený odchod Petra Pellegriniho zo strany Smer-SD bol sprevádzaný nadšenými komentármi, ktoré veštia strane a špeciálne Robertovi Ficovi skorý koniec. Dokonca voliči súčasných koaličných strán Pellegrinimu držia palce.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Je vśak dôvod domnievať sa, že Peter Pellegrini dnes svoju šancu a všetok politický kapitál premrhal a hodil cez palubu. Keď sa prenesieme o niekoľko mesiacov dozadu, na začiatok vypuknutia koronakrízy, Pellegrini mal všetky predpoklady prevziať v Smere moc plne do svojich rúk a Roberta Fica s jeho ľuďmi od rozhodovania úplne odstaviť. Odvážne opatrenia, ktoré jeho končiaca vláda prijala sa stretli s ocenením aj v zahraničí a ľudia ich prijali s dôverou a pocitom, že niekto sa o ich životy a zdravie konečne stará. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pellegrini mal aj vďaka tomu v strane čoraz silnejšiu pozíciu, ktorú mohol využiť na postupné získavanie čoraz väčšieho vplyvu a väčšieho počtu spojencov, aby jedného dňa, možno pred prípadnými predčasnými voľbami, bol samotnými straníkmi prijatý ako jediná možnosť na záchranu. Svojim odstúpením túto šancu zahodil a vykročil na veľmi neistú cestu, ktorá môže veľmi ľahko skončiť osudom Procházku, či Druckera. 

Pellegriniho vzrastajúci silu a na druhej strane svoju stále väčšiu slabosť si uvedomoval aj samotný Fico. Inak by mu neustále neustupoval a nezveroval mu ďalšie a ďalšie funkcie a úlohy. Poslednou bola ponuka na vedenie celej strany, s istými podmienkami, ktoré si Fico jednoducho nemohol dovoliť nepoložiť. Pellegriniho vajatanie a neustále kalkulovanie v skutočnosti vytvorili Ficovi priestor pre to, aby zabil dve muchy jednou ranou. Jeho najväčší rival odišiel a zároveň sa mu otvorili dvere, aby mohol Smer konečne preformovať úplne na svoj obraz. Ako asi bude vyzerať vidno na správaní sa poslanca Blahu, či otvorenej spolupráci s fašistami. Oproti valcu, aký v najbližších týždňoch a mesiacoch spustí Fico, nebude mať Pellegriniho vznikajúca stranička najmenšiu šancu. Pridajme si k tomu ešte kompromitujúce materiály, ktorými Fico a ľudia v jeho okolí na svojho bývalého kolegu nepochybne disponujú a jasne vidíme, že radosť mnohých, že Ficov koneic je nadosah, je veľmi predčasná. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pellegrini sa môže do dejín slovenskej politiky zapísať ešte všelijako, no určite nie tým, že bol definitívnym katom Roberta Fica. 

Oliver Toman

Oliver Toman

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem a v podstate aj žijem vo Viedni. Venujem sa logistike, je to zaujímavý biznis plný adrenalínu. Do Bratislavy sa snažím vracať na víkendy. Medzi moje koníčky patrí cestovanie, architektúra a cudzie jazyky. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu