reklama

Maledivy

Maledivy, ostrovy oddychu a nudy alebo bujarého života? Prečítajte si ako som strávila dovolenku ja..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)

Mojou druhou destináciou boli Maledivy. Odlet z Dubaja bol o 03:40 v noci a trval približne štyri hodiny. Na letisku som sa mala možnosť zoznámiť s úžasnými ľudmi z Austrálie, ktorí leteli z Dublinu do Sydney. Keďže som v Írsku žila necelé dva roky, okamžite sme si našli tému na rozhovor a tak mi čas, ktorý som čakala na letisku, ubehol ako voda. 

Let bol príjemný až na to, že som nemohla zaspať a tak som "cestovala" prstom po monitore a hľadala príjemný film, ktorý by som si mohla pozrieť. 

Bolo 9 hodín ráno miestneho času a ja som vystúpila na Ibrahim Nasir International Airport. Na to, že bolo tak skoro ráno, bolo príjemne horúco a ja som vedela, že ma čaká príjemný slnečný deň. Vyzdvihla som si batožinu a víza. Pri kontrole batožiny však už voči mne ústretový neboli a môj úsmev na tvári akosi zmizol. Nie, nepašovala som ani alkohol ani drogy. Problém videli v tom, že som cestovala sama.. mladá 19 ročná baba. Čakala ma hodina preverovania totožnosti, kontrola batožiny. Musela som zdokladovať potvrdenie o hoteli, odlete do ďalšej krajiny, finančné prostriedky a odpovedať na milión otázok. Neskôr pochopili, že naozaj nemám v pláne ostať na ostrovoch dlhšie, než som uviedla pri žiadaní o víza a tak som sa vyčerpaná dostala von z letiska. Všetci pasažieri, ktorí so mnou leteli z Dubaja už boli dávno nedohľadne. Tak som putovala k pultu s názvom INFORMATION CENTRE, kde už na mňa netrpezlivo čakal chlapík z hotela, aby ma dopravil na ďalšie letisko. Odtiaľ som mala odlet na ostrov, kde som mala stráviť svoju dovolenku. Let trval približne 20 minút, ktorých som z únavy prespala. Z maličkého letiska sme sa dopravili loďkou na Holiday Island. Môj hnev a rozčarovanie z toho čo sa udialo na letisku pominul, keď som vystúpila na ostrove a uvidela tú úchvatnú bielu pláž a azúrovo priezračnú vodu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Bola som ubytovaná v bungalove len pár metrov od mora a v tesnej blízkosti hlavného komplexu. Zaujímavosťou tohto a aj ostatných bungalovov bolo, že sprcha sa nachádzala vonku v záhrade. Ubytovanie ma stálo asi najviac z celej dovolenky. Keďže som vedela, že pohybovať sa po ostrovoch veľmi nebudem a z ostrova utiecť nemám kam, zvolila som alternatívu All inclusive. Cena ubytovania na 5 nocí bola necelých 1000 eur s tým, že v cene bol zahrnutý aj transport z letiska na ostrov.Mala som možnosť vidieť ceny nápojov (8-14$ za drink), čo sa mi nezdá najlacnejšie. Preto vôbec neľutujem, že som sa takto rozhodla.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prvý deň som celý prespala, na mieste, ktoré som si natoľko obľúbila, že som tam trávila väčšinu času. 

Obrázok blogu

Keďže bol pondelok, na programe bola Live Band. Po večeri sa všetci dovolenkári stretli v Main Bar-e, kde si vychutnávali skvelé miešané drinky. 

 Každý deň bol program obmieňaný. Či už to bola Live Band, Underwater evening, Karaoke, Crab race, Disco a pod. zišla sa väčšina ľudí z hotela a zabávala sa. 

Druhý deň, som znova ležala na pláži a čítala knižku. Slnko bolo silné, voda horúca, čistá a bez jednej vlnky. Tento deň som si myslela, že hoci som v nebi ale možno, že to len nebol najlepší nápad cestovať na Maledivy sama. Na celom ostrove ste nenašli nikoho kto by nebol slobodný a celý čas nalepený na druhom partnerovi. Každý tam mal svoj svet plný romantiky. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Ďalší deň sa to však zmenilo. Prišli skupinky mladých ľudí, ktorí mali plno elánu a chuť komunikovať aj mimo ich "komunity". A tak som si našla parťákov s ktorými som stávila veľkú časť dovolenky. 

Výhoda Maledív ja tá, že si každý deň môžete na 100% oddýchnuť. Počasie je zväčša výborné... Najvhodnejšie obdobie na dovolenku je november až marec. Teploty sú však stále a pohybujú sa v rozmedzí 30-32 stupňov celzia. Ja som mala príjemné počasie celý pobyt. Spŕchlo iba raz, aj to v noci :) Slniečko by som nepodceňovala. Maledivy sa nachádzajú blízko rovníka a hoci cez deň necítite páľavu, večer ju pocítite na svojej pokožke o to viac.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V stredu som sa rozhodla ísť na Night Fishing. Zaplatila som 42$ za dve a pol hodinky na mori. Áno, aj služby sú tu veľmi drahé... Boli sme len traja, ktorí mali záujem ísť. Pravdepodobne Sunset Dolphin Trip bola pre ostatných cenovo priateľnejšia a omnoho zaujímavejšia ponuka. Pokiaľ by ste mali zaplatený balíček All inclusive a zostali by ste viac ako 6 nocí, Night Fishing máte jeden krát počas pobytu bezplatne. 

Ďalšia aktivita, ktorej som podľahla, bol vodný skúter. Wow sila...Bola to moja prvá skúsenosť na vodnom skútri a musím povedať, že ma to nadchlo. Za 15 minút sme však "vysolili" takmer 50$.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

O deň neskôr sme sa rozhodli preplaviť sa na Sun Island. Plavba trvala približne 10 minút a lodička odchádzala z ostrova 3 krát za deň. Na Sun Island ste sa mohli dostať zadarmo. Ostrov bol o niečo väčší než Holiday Island. Mal bazén, ktorý využívali takmer všetci dovolenkári... Prečo, keď mali nádherne čisté, pokojné a teplé more zvolili radšej bazén? Žiaľ, na túto otázku si doteraz odpovedať neviem. Ostrov bol preplnený obyvateľmi Číny a tak som sa po troch hodinách rozhodla, že sa vrátim na môj ostrov skôr než som plánovala. Pokiaľ ste však fanúšikom windsurfingu na tomto ostrove si za mastný poplatok prídete na svoje. 

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Môj predposledný deň som strávila potápaním. Každý obyvateľ ostrovov vám odporučí túto aktivitu. Myslím, že každý kto sa dostal na tieto prekrásne ostrovy, bude so mnou súhlasiť, že Maledivy schovávajú mnoho pokladov najmä pod hladinou mora. Určite to bude aj tým, že 1190 ostrovov je len pár metrov nad morom a zvyšok (cca 90%) územia leží pod hladinou mora. Podmorská krajina prekvapila nie len mňa ako začiatočníka ale ako som sa mala možnosť rozprávať aj mnohých skúsených potápačov. Ako každý ostrov aj ten na ktorom som bola ubytovaná ja, mal svoje vlastné potápačské centrum. Keďže som nevlastnila žiadnu potápačskú výstroj personál bol veľmi ústretový a za 10$ na deň mi jednu požičal. Južná strana ostrova bola ako stvorená na potápanie a vďaka dobrej viditeľnosti som mala možnosť vidieť rôzne druhy podmorských živočíchov.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

6-teho septembra som odlietala do Colomba ale keďže som mala chvíľu pred odletom čas, strávila som ho prechádzkou v hlavnom meste Male, ktoré mi po 5 dňoch kľudu prišlo veľmi rušné. 

Mne osobne 6 dní v tejto destinácii úplne stačilo. Načerpala som nové sily na ďalšiu cestu, spoznala mnoho skvelých ľudí, ochutnala rôzne špeciality a zažila chvíle, ktoré mi nikto nemôže vziať . :)

Ak ste človekom, ktorý obľubuje najmä oddych pri mori a slnenie na pláži táto destinácie je ako stvorená pre Vás. Tu však treba rátať s tým, že Maledivy sú vyššia cenová kategória.

Luboslava Olsavova

Luboslava Olsavova

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som Lubka. Momentalne bez trvaleho pobytu ale hrda na to, ze mozem volat SVET mojim domovom. Mam v zaujme zaplnit tento blog zazitkami z mojho zivota. Zakladam ho najma kvoli mojim priatelom, ktori ma poziadali aby som sa podelila o momenty zo svojich ciest ale dufam v to, ze si aj ostatni precitaju o zivote vo svete.Takze, aby som zhrnula info moj blog bude - Lifestyle blog preplneny jedlom, modou, cestovanim a zazitkami zo sveta. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu