reklama

Čo s deťmi v lete?

Ja to už až tak akútne neriešim, program sa mi naskytá takmer sám od seba :) Aj moji rodičia s tým už problém nemajú, lebo nemusia vymýšľať tábory, aktivity, starých rodičov, a.i. Ale teším sa, že budem môcť byť pri tom, ako ulahčíme niektorým rodičom starostlivosť o ich ratolesti v čase, keď budú v práci počas tohto leta.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

Na prvom detskom tábore som bola v júli 2004- bol to tábor pre deti s Detskou misiou v stredisku Prameň v Píle-Častej. Šla som aj o rok a vždy som zažila zaujímavé veci. Stretla som sa s deťmi, ktoré sú s neúplných rodín, majú poruchy sústredenia, či sú neprimerane agresívne... Ale veľa z nich dokázalo byť aj veľmi citlivých, odhodlaných (najmä pri hrách :) a mnohí boli veľmi vnímaví, keď sme im hovorili o BohuOzaj asi najviac ma zobralo, keď som si uvedomila, že menej ako desaťročné deti riešia to, že jeden z rodičov podvádzal toho druhého a že si našiel inú/iného. Veľmi ma mrzí, že situácia je taká, aká je v týchto veciach. A najviac zarážajúce pre mňa bolo, že mi povedali, že oni tých rodičov, ktorí v podstate od nich odišli, majú stále rady. To je pre mňa doteraz nepochopiteľné, lebo som to nezažila. Hovorí sa, že sú to "proste rodičia". Áno, ich deti ich majú stále rady, ale to neznamená, že môžu byť nezodpovední.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Robila som po dve letá tábory aj so Scripture Union Slovakia- vedúci boli zo SVK aj z Británie. Trochu iný štýl práce s deťmi, ale bol to veľmi požehnaný čas. A okrem toho som si zvykla aj na britskú angličtinu- dokonca aj škótsku, čo je len dobre, a dokonca mi aj prekladanie "live" išlo veľmi dobre myslím. 

No a tento rok? Pripravujeme denné tábory tu v Bratislave, lebo niektorým rodičom je ťažko platiť od 2500sk vyššie na týždeň, a stačí, ak majú deti program, kým sú oni v práci. Takže som vyrobila pozvánky, teraz dorábam plagáty na pár ZŠ v Bratislave a dúfam, že sa to bude rodičom i deťom pozdávať. Už sa veľmi teším na leto. škola skončí čo chvíľa a takúto prácu mám radšej než písanie prác a podobné záležitosti. Jupiiiiii!!!

Mária Olvecká

Mária Olvecká

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som Bratislavčanka 1. generácie a mám Bratislavu rada, ale vlastne, páči sa mi aj Liptov a iné časti SR, aj iné krajiny sa mi páčia. Celkovo, páči sa mi život tu na tejto našej planéte, ale sú veci, ktoré by som zmenila, keby som mohla. Vlastne, som často nespokojná s tým, čo sa deje u nás doma, u nás v krajine, vo svete... Nejak som sa rozpísala. Asi preto, že som ukecaná :) Zoznam autorových rubrík:  FilozofovanieŠtúdiumZ BratislavyTaké čosi umeleckéLeisureSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu