reklama

Letný kresťanský tábor

Pred tromi dňami sme sa vrátili z letného kresťanského tábora. Nejdem tu v tomto príspevku nič rozoberať, len sa chcem podeliť o svoje dojmy...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (510)

Tak sme išli do tábora....mali sme dvaja na starosti organizáciu programu a potom boli vedúci a podvedúci, ktorí sa starali o detičky. samozrejme nechýbal zdravoťák a hlavná táborová šéfka, bez ktorej by nebolo možné tábor nikdy uskutočniť.... Snáď som na nikoho nezabudol...Čakáme ešte na odozvy od detí, ako sa im páčilo, či im tábor niečo dal, či sa bavili a podobne. Ja osobne si myslím, že to bola geniálna akcia.

Každý deň nám začínal nástupom, potom bola hneď následne rozcvička na krásnu hudbu Latino Lover s úžasnými tanečnými kreáciami, ktoré vymyslela jedna nadaná umelkyňa. Samozrejme hneď po nej sa utekalo na raňajky. Detičky (samozrejme, že aj my) sa naraňajkovali a po krátkom volne až zhruba do desiatej nasledovalo duchovné slovko, pri ktorom vedúci svojích oddielov zasväcovali deti do tajov Sv. omše. Verím, že sa im to aspoň troška podarilo...ale podľa referencií nášho dosť kritického pána farára, možno povedať, že sa im to naozaj podarilo. Bol sa totiž osobne pozrieť na pár týchto duchovných slovkách a nemal žiadne výhrady, ba práve naopak, veľmi sa mu páčil štýl podania. Po duchovných stretkách následoval dopoludňajší stroskotanecký program.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Celý tábor sa niesol v duchu stroskotania na ostrove. Prvý deň spoznávali okolie miesta, kde stroskotali, zistili, že nie je návratu späť, ďalšie dni potom preskúmavali celý ostrov, pasovali sa s pirátmi, domorodcami, varili liečivý lekvár, snažili sa obalamutiť pirátov a vmiesiť sa medzi nich...no proste si myslím, že o zábavu mali postarané.

Po obede bol popoludňajší program a pootm večera o šiestej....no a po nej zase program....

Jednoducho povedané, deti nemali najmenšiu šancu sa nudiť. Aspoň podľa mojich dojmov a pocitov. Pre mňa osobne boli veľkým prekvapením podvedúci v oddieloch, ktorí boli 15-17 roční. Bál som sa toho, že to nezvládnu, ale klobúk dolu pred ich výkonom. Zodpovednosť a spoľah na nich 100 percentné, nasadenie pracovať s deťmi aj 200 percentné. Pre mňa osobne boli najväčšie prekvapenie v pozitívnom slova zmysle. Vždy keď sme im niečo povedali, že to treba, bez jediného slova to išli spraviť, keď videli, že sa nejaké deti nudia alebo majuú nejaký problém, okamžite sa im venovali. Vyzdvihnúť chcem aj prácu hlavných vedúcich, ktorí zobrali na svoje plecia zodpovednosť za úplne cudzie deti a správali sa k nim, ako keby to boli ich vlastné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takisto práca zdravoťáka nášho je jedno veľké plus, keď sa na ňu hrnú det s každou maličkou odreninou a k tomu ešte aj troška vážnejšie úrazy..a ona si dokázala zachovať nervy na uzde, chladnú hlavu...takito klobúk dolu...Čo sa týka našej hlavnej vedúcej tábora, o tom ani snáď nemusím písať...bez nej by žiadny tábor ani nebol. Financie, organizácie, zabezpečenie stravy, miesta, ľudí a kopec ďalľích vecí mala na starosti ona. A okrem toho ešte v samotnom tábore neúnavne pracovala s detičkami a pomáhala kde len mohla.

Najviac však chcem vyzdvihnúť moju parťáčku pri programe....veľmi som sa toho bál všetkého ako to dopadne a ako to bude. Ale keď som mal pri sebe takú ženu...no mohol by som ju tu chváliť asi donekonečna...napíšem to jednoduchšie a kratšie. Má najväčšie a najláskavejšie srdce na svete. A od toho sa už odvíja všetko ďalšie. Proste pre spokojnosť tých detí by obetovala snáď všetko. A toľko času, čo ona venovala celému táboru , nevenoval asi nikto. Veľká, ba tá najväčšia vďaka patrí jej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No a už nám tu ostáva len jeden element :-) A to sú tí, pre ktorých sme to robili. Detičky :-) Verím, že sa im páčilo. Prvé ohlasy sú fakt super, tak dúfam, že sa všetkým páčilo a boli spokojné. Ja len musím povedať, že aj samotné deti boli úplne úžasné. Vymýšlali stále čosi, ale to by potom neboli deti :-)

No ...aj by som mal asi skončiť, bo pozerám, že som toho už dosť veľa napísal....Kto sa dočíta až dokonca tohto príspevku, tak isto povie, že je totálne a veľmi chaotický. Áno je, to beriem. Ale to asi z toho dôvodu, že pocity vo mne sú momentálne jeden veľký chaos. V tom dobrom slova zmysle ale. Toľko veľa vecí by som tu chcel o tom napísať, tak skáčem piate cez deviate a neviem čo skôr :-)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jednoducho povedané, Letný kresťanský tábor 2009 v rekreačnej oblasti Výtoky pri Piešťanoch, ktorý sa niesol v duchu stroskotania na ostrove, bol pre mňa osobne jedným z najúžasnejších zážitkov, ake som kedy vôbec zažil. Proste genialita. Ešte raz ďakujem všetkým, ktorý svojou troškou, či už väčšou, či menšou prispelik usporiadaniu tejto akcie. Díkes

Ondrej Chocholáček

Ondrej Chocholáček

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

S úsmevom na tvári je život krásny, s úsmevom na srdci ešte krajší :-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu