reklama

Manchester United - Queens Park Rangers 4:0, vysoké víťazstvo Diablov po exhibičnom výkone

Červení Diabli konečne zvíťazili, londýnsky klub nekládol veľký odpor

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Jediný nedeľný zápas Premier League obstarali Red Devils proti nováčikovi z Queens Park Rangers. Kto čakal ďalšiu stratu bodov Manchestru, nedočkal sa. Nové posily sa uviedli výborným spôsobom a ich domáca premiéra na Old Trafford vrátila fanúšikom úsmevy na tvár.

Riaditeľ klubu a legenda Sir Alex Ferguson
Riaditeľ klubu a legenda Sir Alex Ferguson 

V základnej zostave tímu Louisa van Gaala sa objavili z nových posíl Marcos Rojo, Ander Herrera, Daley Blind a Angel Di María, Radamel Falcao začal na lavičke. Od úvodného hvizdu bolo jasné, kto bude diktovať tempo hry a držať v rukách opraty zápasu. United sa snažili dostať súpera pod tlak hneď na začiatku, ale v koncovke to nebolo ono. Potrebný gól pre domáci tím prišiel v 24.minúte. Angel Di María si postavil loptu k priamemu kopu a loptu kopol presne tak, ako by sa to malo robiť. Jeho center síce tesne minul hlavu Marcosa Roja, no lopta sa dostala do brány - 1:0. Argentínčan si samozrejme gólovú oslavu užil a nezabudol na obľúbené srdiečko. Gól United upokojil, QPR pokračovali v bezduchom výkone a Manchester pridal ďalší gól o 10 minút, akcia mala zase rukopis niekdajšieho krídelníka Realu Madrid. V pokutovom území sa dostal k lopte Rooney, posunul tiež novej posile Herrerovi a jeho strela k tyči bola neriešiteľným rébusom pre Greena - 2:0. Z prvého polčasu to nebolo všetko, v 44.minúte sa presadil kapitán Diablov Rooney umiestnenou strelou k pravej žrdi - 3:0. Už po prvom polčase teda nebolo najmenších pochýb o víťazovi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Letná akvizícia Ander Herrera okorenil výborný výkon aj gólom na 2:0.
Letná akvizícia Ander Herrera okorenil výborný výkon aj gólom na 2:0. 

Druhé dejstvo na Old Trafforde už neprinieslo takú gólovú aktivitu. Tempo hry mierne upadlo, hlavne domáci sa nikam neponáhľali a futbalom sa najmä bavili a skúšali nové prvky. Najväčšiu šancu hostí spálil hneď krátko po začiatku druhého polčasu Niko Krajnčar, inak to bol od zverencov Harryho Redknappa zahanbujúci (ne)výkon. Angel Di María nemal dosť a v 58.minúte pripravil krásnym pasom gól pre Juana Matu zabudnutého pred Robertom Greenom. Situáciu vyriešil tak ako mal a zlízol smotanu - 4:0. Debutu sa dočkal aj Radamel Falcao. Už počas rozcvičky ho diváci ocenili mohutným potleskom a neskôr sa dostal aj na trávnik. Z výborných šancí vyberám napríklad ďalší z mnohých fantastických pasov "El Fidea", do šance poslal van Persieho, no neuspel. V záverečnej štvrťhodine sa zápas iba dohrával, keďže o víťazovi nebolo pochýb. Ako sebec sa v závere zachoval mladučký krídelník Januzaj, aby miesto prihrávky Falcaovi zvolil strelu mieriacu absolútne mimo brány. Zápas pre United priniesol to, čo mal. Výkonom aj výsledkom sa podľa všetkého nakopli, pre ich fans ostáva dúfať, že takéto predstavenia sa stanú v podaní ich miláčikov bežnými.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najbližší zápas odohrajú muži Louisa van Gaala budúcu nedeľu na King Power Stadium, kde si zmerajú sily s nováčikom z Leicestru.

Hlasy trénerov:

Louis van Gaal: "Keď vyhráte 4:0, tak ako tréner nemôžete byť nespokojný, ale verím, že môžeme byť ešte lepší a hrať ešte lepšie. Ale som spokojný s hrou, akú sme predviedli, dali sme góly a v neposlednom rade, udržali sme čisté konto, čo je tiež dôležité. Hrali sme priamejšie na bránu, v druhom polčase sme si vytvorili niekoľko šancí, no neskórovali sme. Nový štart nám vyšiel."

Harry Redknapp: "Prebudili sme sa 5 minút pred koncom polčasu, keď bolo 2:0 pre domácich. Za stavu 1:0 sme nevyužili dobrú šancu na skórovanie a po polčase bolo rozhodnuté, avšak náš brankár za góly nemohol. Cez prestávku sme si nemohli myslieť, že obrátime stav, Niko mal dobrú príležitosť. Nemuselo to dopadnúť tak zle, ale isté okolnosti boli proti."

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Manažéri Louis Van Gaal a Harry Redknapp.
Manažéri Louis Van Gaal a Harry Redknapp. 

Hodnotenie zápasu:

United si zápas vyslovene užívali, v ich hre boli prvky pohybu, dynamiky, krátkych prihrávok. V podstate všetci až na Robina van Persieho hrali veľmi dobre, ten sa akosi trápi. Rafael, navrátilec po zranení ukázal, že pozícia pravého wing-backa bude pre neho šitá, na pravej strane hýril aktivitou. Daley Blind sa stretol s pochybovačmi o jeho prestupovej sume a kvalitách, ale pôsobil pokojne, rozvážne, rozdával lopty a s Herrerom utvorili ideálnu dvojku. Ten ukázal to, čo by mal záložník robiť, až na nejaké chybičky, ktoré však vyplynuli z veľkej snahy pôsobil živým dojmom a odmenou mu bol gól. Absolútny muž zápasu ale Angel Di María. Možno že prezident Realu Madrid Florentino Perez nevie, čo predal, ak áno, tak po dnešku si už musel niekoľkokrát obúchať hlavu o stôl. Dominancia Di Maríu začala priamym kopom, z ktorého skóroval, pri druhom góle založil akciu, na štvrtý gól poslal Matovi excelentný pas. Okrem toho ale išiel stále smerom k bráne, na nič nečakal, spoluhráčom vytvoril šance. Ak niekto povedal, že môže byť tzv. "difference makerom" pre Diablov, nie je vylúčené, že v ďalšom priebehu sezóny ho sám Di María presvedčí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Absolútny muž zápasu na Old Trafford.
Absolútny muž zápasu na Old Trafford. 

Zostavy:

Manchester United: De Gea - Evans, Blackett, Rojo - Rafael, Herrera, Blind, Di María - Mata - Rooney, van Persie

QPR: Green - Isla, Ferdinand, Caulker, Hill - Krajnčar, Sandro, Fer - Phillips, Austin, Hoillet

Góly: 24.Di María 1:0, 34.Herrera 2:0, 44.Rooney 3:0, 58.Mata 4:0.

Hráč zápasu: Angel Di María (1 gól, 1 asistencia, 4 vytvorené šance)

Rozhodca: Phil Dowd

Ondrej Herceg

Ondrej Herceg

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som 26-ročný pracujúci. Mám rád všeobecne veľmi veľa športov, no odmalička som inklinoval k pätorke hokej, futbal, tenis, basketbal a F1. Športom žijem teoreticky i prakticky 25 hodín denne a získavam nové informácie a poznatky. V mojom záujme je nahliadať na veci nepovrchným spôsobom, ale ucelene a s pochopením detailov. Tvrdá práca poráža talent, ak talent nepracuje tvrdo. Francesco Totti, Kobe Bryant, Michael Schumacher. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu