reklama

Prezumpcia neviny a demokracia v našich lesoch

Práve som dočítal  článok internetového vydania  denníka Sme – Lesníci sa už neboja. http://www.sme.sk/c/4925933/lesnici-sa-uz-neboja.html.  Zamestnanci upozornili na chyby vedenia. Premiér požiadal ministra o riešenie situácie a samotný obvinený nakoniec sám abdikoval.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Nepoznám pána Mindáša a nevidím do jeho spôsobu menežovania tohto podniku. Nech už to bolo akokoľvek, zachoval sa chlapsky, ba priam štátnicky. Je veľmi málo ľudí, čo sa funkcie zubami-nechtami nedržia a neodvolávajú sa na prezumpciu neviny. Tiež sa mi celkom zapáčil Stanko Becík, ktorý prezumpciu neviny bral do úvahy a rozhodnúť sa pribral až po dôkladnom prešetrení situácie. Nuž otázka je, ako by to prešetril a čo by urobil, ak by pán riaditeľ sám neodstúpil?
Uvidíme však, či sa to odvolaním riaditeľa len skončí alebo len začne. Otázne a dôležité je, čo sa bude diať ďalej. Bude sa vyšetrovať to, na čo boli kompetentní upozornení? Alebo ak je riaditeľ odvolaný, kauza sa skončila?

Nuž, celkom pekný scenár na podmienky našej demokracie sa začal. Tak ho pekne dokončime a nezamietnime ho pod koberec. A keď už aj nezachránime ukradnuté drevo a šafárenie s poľovnými revírmi, dajme pozor aspoň na to, aby sa to už neudialo. A tiež aby reakcia našej súčasnej demokracie nedala pocítiť listom zúčastneným svoju silu a neocitli sa v desivej situácii práve oni a práve preto, že list podpísali.

Uvedený záver k tomu pamfletu nebral do úvahy prezumpciu neviny.

P.S. Peťo Gogola (môj spolužiak z kurzu uchádzačov o prvý poľovný lístok) musím Ťa pochváliť: Dobrá robota!

Pavol Ondrejko

Pavol Ondrejko

Bloger 
  • Počet článkov:  58
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som otec, ktorý miluje svoju dcéru a tak to naveky ostane. A niekedy rád fotím - http://www.vodicak.sk/pilot/shako/ Zoznam autorových rubrík:  Moje pocityStaré príbehyFEJTÓNYŠetrenie v ŠSPár veršovSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu