reklama

Ako som sa stala držiteľkou Oscara

Aj keď tento víkend ovládli seriózny showbiznis v USA ceny Grammy, ešte pred víkendom boli do Los Angeles dopravené pozlátené sošky Oscarov. Začal sa tak countdown do 25. februára, kedy sa na červenom koberci pred tzv. Kodakovským divadlom v Hollywoode premelú väčšie aj menšie hviezdy strieborného plátna. Všelikde sa pošuškáva, že prekvapením tohtoročnej show by mohlo byť ohlásenie prezidentskej kandidatúry Ala Gora. To je ten demokrat, čo sa bojí globálneho otepľovania, a zároveň zrejme jediný zvolený prezident USA, ktorý sa prezidentom nestal. Oscary však nie sú len pre elitu, sú tu aj pre ľud. A práve vďaka tejto americkej filozofii filmovej akadémie som sa na chvíľu stala držiteľkou Oscara aj ja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu
(zdroj: Oscars.org)

NIE JE HVIEZDA AKO HVIEZDA

Pôvodne som sa na otvorenie výstavy Stretnite sa s Oscarmi vybrala zo služobných dôvodov a môj originálny plán vôbec nezahŕňal turistické pózovanie s Oscarom v ruke. Nejako ma však oslovil, tak som si napokon musela spolu s prvými návštevníkmi vystáť 10-minútový rad pred predmetom, ktorý zvyčajne mení majiteľa po magickej formulke „and the Oscar goes to ..." Rozdiel medzi skutočným odovzdávaním a mojím pózovaním bol okrem menšieho hľadiska aj v tom, že ochrankár ma ohlásil len suchým „the next please".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

ALE OSCAR JE PREDSA LEN OSCAR, AJ KEĎ UŽ MÁ ODTLAČKY OD PRSTOV INÝCH

Oscar v mojich rukach
Oscar v mojich rukach 

Soška Oscara je prekvapivo ťažká, čo je aj dôvodom toho, že ju držím tak nízko. Podľa dodatočne naštudovaných informácií váži takmer 4 kilá. Okrem vysokej hmotnosti má však asi naozaj niečo do seba. Od minulého piatku som si totiž nahovárala, že napriek zvláštnemu pisateľskému nutkaniu nemá zmysel písať blog o tom, ako som trápne a chamtivo siahla po akomsi zhmotnení slávy, ktorá mi neprináleží. Tieto riadky sú však dôkazom toho, že sa mi môj vnútorný hlas nepodarilo rozumnými argumentami umlčať.

Tento vzpriamený zlatý mužík so založenými rukami, ktorý nezmenil svoju podobu už takmer celé storočie, nám každoročne pripomína, že aj veľké holywoodske hviezdy túžia po uznaní. Napriek povrchnosti kalifornskej spoločnosti, a filmového priemyslu obzvlášť, existuje teda ešte stále hodnota, ktorú si celebrity vážia. Všetky z nich majú svoje zmluvy, povinnosti a termíny, a takmer nikdy sa bez reklamy nepúšťajú do nehonorovaných aktivít. Na obed nominovaných ich však tri týždne pred ceremóniou dorazilo z najrozličnejších kútov sveta vyše 140. A dovolím si odhadnúť, že neprišli kvôli bezplatnému obedu, či kvôli podružným rozhovorom o počasí a o anorexii seriálových hviezd s inými neanorektickými hviezdami. Oscary sú proste uznávanou značkou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

NAMIESTO ZÁVERU 

Tento rok teda Oscary bezpečne dorazili do L. A. a nebude treba po nich pátrať ako v roku 2000, keď ich niekto ukradol zo skladu donáškovej firmy. Viac aj menej jagajúce sa hviezdy prídu onedlho do Hollywoodu tiež. Tento rok sa zídu po 79. raz a pravdupovediac budú mať čo robiť, aby pri trocha nezujímavých nomináciách spravili zo show nejaký poriadny masaker. Tak len dúfam, že príde aspoň ten Al Gore. Má sexy hruď a v hlave rozum, ktorých stretnutie v jednom tele nie je častým javom :-)

Marika Ondruchova

Marika Ondruchova

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu