reklama

Najlepšia šéfka

A je to tu! Dočkal som sa šiesteho marca, a teda aj úvodnej časti Šéfky, na ktorú som tak netrpezlivo čakal. Nieže by ma život medzi časťami tejto show nebavil, ale už teraz sa teším na pokračovanie druhé.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)

Americkú verziu "The Apprentice" som nikdy nesledoval, ale napriek tomu, že ide o franchise som si takmer istý, že ju s tou našou nie je možné porovnávať. Keďže som tento program iba pred malou chvíľou vypol, moja chuť skonštatovať niekoľko poznatkov je stále príliš intenzívna.
Začal by som nevinným prirovnaním Šéfky k cholesterolu. Aj keď tá skutočná šéfka patrí pravdepodobne tiež do skupiny lipidov, tieto dve slová majú spoločné najmä to, že ak sa nám ich do tela dostane príliš, tak nás skôr či neskôr zabijú. Telo sa s nimi naopak dokáže pohodlne vyrovnať, ak ich prijímame s rozumom a ich nežiaduce účinky patrične kompenzujeme. Inými slovami, dnes som strávil priemerne krásny deň. Zobudil som sa do pekného dňa, ktorého prevažnú časť som venoval prechádzke po neďalekých lesíkoch. Neskôr som sa posadil k internetu, dnes však nie pracovne, ale skôr študijne. Večerná Šéfka bola už iba zaslúženým, relaxom, nehovoriac o tom, že permanentné krútenie hlavou je vcelku prospešné cvičenie na krčnú chrbticu.
Dnes nám teda bolo predstavených 16 elitných a odvážnych súťažiacich, ktorí, ak sa nemýlim, chcú a budú bojovať o post manažéra najuznávanejšej módnej značky v Pereši a okolí, ktorej zakladateľka ešte nedávno rozhadzovala rukami medzi kamerami televíznych novín a niektorým východoslovenským daňovým úradom, pretože nemala na vyplatenie svojich ôsmych zamestnankýň, ktoré si dúfajme cení viac, ako minimálnou mzdou. 100.000$ je pekný ročný plat pre manažéra firmy, ktorá pravdepodobne za svoju existenciu nedosiahla ani taký obrat. Okej, viem, fabulujem, poďme teda ďalej.
V tejto zábavnej relácii, alebo teda show, sa mi páčil napríklad komentár jedného zo súťažiacich, ktorý sa cítil byť ohromne hrdý na svoj postup medzi 16 vyvolených spomedzi 16-tich miliónov Čechoslovákov. Ako správne a pohotovo vypočítal, bol jedným z milióna, a to už je čo povedať.
Pravdou je, že do súťaže sa nehlásilo 16 miliónov, ale len 4000 súťažiacich a mňa by veľmi zaujímalo čo tí preboha museli byť zač, keď skoro každého z tej najlepšej 16-ky Nora odpísala ešte skôr ako povedali prvú vetu. Odpoveď je samozrejme veľmi jednoduchá. Dramaturgia káže jedného mladého bez vzdelania, jedného skúseného manažéra, jednu psychicky labilnú, jednu večne nespokojnú, jednu ambicióznu, atď., nech to máme trošku pestré a zábavné.
Ak som v úvode spomínal, že naša verzia nemá s americkou nič spoločné, tak sa ospravedlňujem. Jedna vec sa predsa len nájde. Sú to doláre. Voňavé, zelené doláre, ktoré sú pre mnohých doteraz symbolom bohatstva. Zaujímavé však bolo využitie tohto symbolu v Šéfke, pretože viac nasilu to už asi ani nešlo. Nora odovzdáva súťažiacim 500$, ktoré predtým asi niekto musel zameniť z eur. Tí sa vyberú na nákupy do Eurovei, kde pravdepodobne doláre neberú, tak ich museli najprv zameniť, aby mohli nakúpiť. Následne zarábali v eurách, ale pri hodnotení museli zisk opäť prepočítať na doláre. Samozrejme zveličujem, keďže o doláre sa jednalo len vo vetách, ale hra na Ameriku sa mi jednoducho zdala trochu trápna.
Zaujali ma napríklad aj dlhoročné skúsenosti podnikateľky Christovej. Nepochybujem, že sa jej biznisu skutočne darí, ale verím tiež tomu, že keby Misska s jej menom predávala v tej dobe rožky v potravinách na Pereši, tak sa u nej bude stravovať celé Východné slovensko a dnes by už možno bola dodávateľkou kombajnov.
Pani Nora je samozrejme tiež múdra ako rádio, ale rád by som videl koľko sa v živote naozaj nadrela, keď to tak o sebe tvrdí, kým získala to, čo má.
Tých postrehov bolo podstatne viac, ale posteľ volá a koniec koncov nebola to posledná časť. Rýchlym záverom teda ukončím tento post, a to mnoho, čo mám ešte na jazyku možno doplním inokedy.
Dobrú noc.

Roman Ornst

Roman Ornst

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje vedomie trpí vigilitou, luciditou, idiognóziou a svedomím. Zoznam autorových rubrík:  PostrehyNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu