reklama

Kde nájsť skutočne dobré informácie o strojárenstve?

Je to niekedy o držku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Príklad: Diskusia je raz taká, ak chcem vedieť reagovať, musím mať informácie o diskutovanom. Obyčajne to nie je jednoduché nájsť naozaj vhodné informácie. Napríklad na zive. sk vyskočí téma povedzme o novom modeli HP. Do diskusie sa zapojí niekto, kto vie, že na HP produktoch je relatívne jednoduché nainštalovať nejakú distribúciu Linuxu. V momente sa ku tomuto vlánku prikmotrí sedemdesiam vlákien o tom, nech si tam dá nejaký iný operačný systém, lebo bude mať problém s ovládačmi. Obyčajne takýto diskutéri nereagujú na výzvu aby svoje tvrdenie dokumentovali. Tak napríklad stránka s týmito informáciami existuje. Nechám to na uja googla? Tu.  Niekedy je problém nájsť informácie o nejakom produkte. Väčšina komerčných katalógov na Slovensku neustále omiela dookola tie isté produkty a tie isté služby. Veľmi dobrá pomôcka je tento vyhladávač produktov a služieb . Nedajte sa zmiasť Etargetom a Google AdSence, akeď mnohí ich dnes vidia ako zaujímavý zdroj informácií, mne sa cez nich nepodarilo dostať ani k jednej vhodnej službe/produktu.
 Google pod slovom "technológia" rozumie väčšinou "IT". Je nemožné nájsť kvlaitný zdroj strojárskych informácií. Firmy si dávajú dobre draho zaplatiť informácie o CAD/CAM/CAE a FEM, ktoré dnes bežia. Nájde sa niekoľko jednotlivcov, ktorý sa o niečo pokúšajú, alebo sa pokúšali a ich stránky sú už roky neaktualizované, ale nájde sa aj niekoľko ostrovčekov na Slovenskom internetovom mori. Tu. Tu (momentálne je už pomaly dva roky mimo, ale ako nápad má u mňa velikánske plus). Ucelené informácie o výrobných technológiách sa dajú nájsť tu . Veľkým pomocníkom je aj anglická wikipedia.  Slovenský internet je celkom rozmanitý. Chýbajú mu však detaily. Je plno stránok, kde sa každý deň objavujú informácie o PC, je však menej stránok kde sa naučíte PC ovládať. Je plno reklamných stránok o pruduktoch a službách, je však málo stránok o tom, aké sú princípi a či existujú alternatívy (príklad: viete, že si sami dokážete doma vyrobiť kvalitný kompozitný rám na bicykel?).

Peter Oslanec ml.

Peter Oslanec ml.

Bloger 
  • Počet článkov:  255
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slon v porceláne Zoznam autorových rubrík:  LinuxPoviedky a rozprávkySloboda v ITPrírodaTechnika a technológiaHudbičkaFedora CoreHodené do kotlaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu