reklama

Bájka o Kulim, Desmode, líške a hrozne.

Včera prebleskla médiami správa že sa Desmod dobrovoľne vzdáva ďalšej účasti v súťaži STV o postup do Eurovízie. Vzhľadom na škandalózne rozhodnutie STV, ktorá porušila vlastné pravidlá, ktoré definovala pre túto súťaž sa to zdá byť pre Desmod správny krok. Ale v tomto prípade je naozaj dôraz na "zdá".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Nebudem sa už vyjadrovať o pochybení STV - na túto tému bolo popísané fakt mnoho. Okrem jedného faktu, že je to verejnoprávna televízia, ktorá sa napriek tomu že je financovaná zo štátneho rozpočtu - teda z našich daní (a našich toľko diskutovaných poplatkov ktoré nenápadne transmutovali na skrytú daň) a teda jej rozhodnutia by mali byť menej komerčné a viac občianske a dôveryhodné.

Obľubujem hudbu ktorú robí Desmod a mám rád Kuliho ako speváka, ale po včerajšom vyhlásení o odstúpení zo súťaže si začínam budovať aj obraz Kuliho ako osobnosti... a to nie príliš pozitívny.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak STV porušila pravidlá, ktoré vlastne nemožno sankcionovať, to je problém STV. Sankciou možno nazvať aj otrasenie dôvery divákov. Ich masový úbytok síce nemôže po vplyvom tejto udalosti očakávať ani beznádejný idealista, ale poznáte to príslovie, kvapka ku kvapke... Bol by to však veľmi morálny ťah na bránu zo strany Desmodu, keby zvážili situáciu a odstúpili pred svojim vystúpením. Ich popularite to nemohlo uškodiť a zdvihli by si morálny kredit. Namiesto toho však veselo ďalej trpeli snahou sa prezentovať na slovenských obrazovkách. A ich akože "morálne" gesto prišlo až potom, ako celému diváckemu národu predviedli ako sa dobrá hudba robiť nemá.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo mi to tak pripomína jednu Ezopovu bájku o líške a hrozne? Líška mala veľkú chuť na hrozno, ktoré však rástlo vysoko. Keďže však pokusy o jeho odtrhnutie boli márne, povedala: "Ech, čo. Aj tak sú kyslé." A odbehla.

Desmod sa pravdepodobne viac drží inej poučky: "Keď chceš na Slovensku vysoko skákať, musíš mať dobré hrable." Držím im palce, aby si čo najskor uvedomili, že osobnosť žiadneho veľkého muzikanta nezačína a nekončí len pri hudbe.

Ján Otčenáš

Ján Otčenáš

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Robiť veci správne je dôležité... Dôležitejšie je robiť správne veci. Zoznam autorových rubrík:  Obnoviteľné zdrojeEnergetikaCestovanieHudba

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu