reklama

Zákaz odbočenia vpravo. (Okrem vozidiel s povolením)

Len článok o tom, ako som sa dostal na adresu trvalého pobytu a o človeku, ktorý mi to sťažil. Správne - ďalší článok o ničom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Bratislava. Približne 16.30 hod. Mesto upchaté. Všade zápchy, nehody. Bežný pracovný deň. No dnes je výnimočný. Pretože hráme s Nemeckom. Pretože dostať sa dnes domov bude problém.

Pohľad na hodinky. V pohode, vidím, že Bajkalská ešte nie je uzatvorená,  čo akosi nesedí, no mne to vyhovuje, prejdem tadiaľ. Už ma vítajú značky oznamujúce uzavretie Ulice V. Tegelhoffa a mávajúci policajt. Otváram okno a vyslovujem už nacvičenú frázu, veď zápasov na Tehelnom poli už bolo neúrekom a uzávierok ešte viac.

Tak oznamujem pánovi v uniforme, že idem domov, rád by som zaparkoval auto vo dvore (čo je mimochodom súkromný pozemok patriaci vlastníkom bytov a nijako nesúvisí s uzavretou uličkou, dokonca je oddelený železnou zatvárateľnou bránou). Ujo v reflexnej veste sa ma spýta, či ma nepustili z druhej strany. Odpovedám mu, že z druhej strany ma pustiť nemohli, keďže idem z opačnej strany mesta a rád by som prešiel tadeto, lebo je to menej problémové. Na to mi povie prevratnú novinku, že vraj on nevidí za roh. (No lebo ja áno!) A nebude vedieť, či som do toho dvora naozaj vošiel. Znovu ho ubezpečujem, že ja v žiadnom prípade nemienim nechať auto pred štadiónom napospas Nemcom a Slovákom (ktorí budú posilnení alkoholom a nasratí výsledkom).

Pre istotu ešte vyťahujem to čo som dostal po dovŕšení 15. roku (áno, správne je to OP), aby som mu dokázal, že hovorím pravdu. No on ma jednoducho odpíše tým, že on nemôže pustiť ani tých s trvalým pobytom. Zaujimavé, že doteraz to z Bajkalskej vždy išlo a zrazu to akosi nejde . Alebo je to tým, že jeho kolegovia, ktorí ma pustili pri predchádzajúcich medzištátnych zápasoch dokázali vidieť za roh?

Ešteže mi dal na záver nášho stretnutia dobrú radu v zmysle: vycúvaj, otoč sa pri Slovnafte a choď z druhej strany. Nezabudol dodať, že tam už budú vidieť , či idem do toho dvora. Veru nebyť tej rady, asi by som ešte stále blúdil v bratislavských uliciach. a tak mu ďakujem, že ma nenechal prejsť prázdnou uličkou, ale dovolil mi zaradiť sa do upchatej premávky, obísť celý blok, vystáť si dlhú radu áut a nakoniec prejsť druhou kontrolou...

Rastislav Pálka

Rastislav Pálka

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

rozhodol sa preTVORIVÚ PRESTÁVKU ktorá trvá už Click Here to get this from FreeFlashToys.com! Zoznam autorových rubrík:  Proti všetkýmDesať prstov na klávesniciAj to sa staloNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu