reklama

Kotleba. Prečo? A čo ďalej?

Už dávno som sem nič nenapísal. A k voľbám do VÚC v Banskej Bystrici som sa vyjadrovať nechcel. No čítam mnoho kometnárov, kde sa píše prečo vyhral Kotleba, čo sa to tu v Bystrici stalo a ako za to náš najvyšší nemôže. Tak som sa rozhodol predsalen napísať, čo si myslím ja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Kamarát mi na jeden článok (nie môj), ktorý som dal zdieľať na istej sociálnej sieti (bol o jednom nápade vlády, ktorý by zlikvidoval aj to málo vzájomnej pomoci, čo ešte ľuďom v tomto svete hien zostalo), že " ...občas bývajú aj hlúpe nápady a hlúpe rozhodnutia, ktoré zbytočne štvú ľudí a potom výsledkom sú voľby ako boli včera..." Ja si myslím, že nie. Tie voľby včera neboli o hlúpych nápadoch, ale o prílišnej sebaistote, zanedbanej kampani (kampaň sa nevedie štýlom sebachvály, ale orientáciou na budúcnosť) a hlavne, a to podčiarkujem aj 3 krát, o dlhodobom neriešení podstatných vecí hnevajúcich Slovensko a jeho ľud... Neprekvapil ma však postoj premiéra, že na tých voľbách a ich výsledku Smer nenesie žiadnu zodpovednosť, ale to všetci tí ostatní sú zlí... Veď keď sa stane čokoľvek, podľa jeho tvrdení Smer nikdy za nič nemôže. Omnoho viac by sa premiér zachoval ako chlap, keby na rovinu povedal "Tak, spackali sme to... Mali sme dať Maňkovi na výber buď župa, alebo Brusel... Mali sme mu povedať, nech sebachválu, aký bol najsamlepší župan a ako mu písali dobre že nie milostné listy, vymení za to, čo bude robiť ďalej." Keby Maňkovi zavolal "Počuj, neblbni s tou ignoráciou médií pred druhým kolom a zachovaj sa ako chlap - zoči voči komukoľvek, veď ak máš čisté svedomie, tak sa nemáš čoho báť. Tú historku s priestorom v médiách ti aj tak nikto nezožerie..." Proste vtedy by bol pravý chlap.
Tiež mám pocit, že ľudia nechceli zvoliť Kotlebu. Ani tí, ktorí ho volili. Mám taký tip, že minilálne 40% voličov, ktorí zakrúžkovali meno Marián Kotleba si povedalo "Maňka to síce vyhrá, ale tak, dám hlas Kotlebovi, nech si Maňka nie je až tak istý a nech vyhrá tesne. Aspoň vládnemu Smeru ako aj ostatným stranám, ktoré dlhodobo kašlú na svoj národ zamáva pred nosom výstražný prst, že konečne sa o nás zaujímajte..." A verte, že mnohí z tých voličov bolo samo prekvapených, ako to dopadlo.
Nehovorím, či je dobré alebo zlé, čo sa včera stalo. Ja hovorím uvidíme. Nič iné nám teraz nezostane. A priznám sa, chcem byť príjemne prekvapený. A to isté by som povedal, nech by vyhral ktokoľvek. Lebo mne je jedno, kto tam bude. Ja chcem len tak málo. Byť príjemne prekvapený. Lebo doteraz som veľmi nemal možnosť zažiť ten pocit, byť z politikov príjemne pekvapený...
[/content>

Peter Papšo

Peter Papšo

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vysokoškolský učiteľ, básnik, textár, človek. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu