Kráľovná vo svojej kuchyni

Pred piatimi rokmi som zmenila stravovanie a zároveň som sa začala venovať etikoterapii. Skôr však ako začnem zdieľať skúsenosti z kráľovstva svojej kuchyne, rada sa bližšie predstavím.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Som Erika Pašinská a ako mnohé z vás aj ja som žienka, ktorá rada tvorí a miluje život. Som tiež manželka a mama dvoch detí.

K zmene stravovania ma viedla moja intuícia. Podvedome som cítila, že potrebujem zmenu. Po naštudovaní makrobiotiky som vedela, že je to moja cesta. Začala som objavovať varenie bez mliečnych výrobkov a prirodzené chute zeleniny. Zistenie, že aj bez smotany môže byť jedlo chutné, ma motivovalo k ďalším zmenám. Na istý čas som prestala jesť mlieko a mliečne výrobky, pretože som ich v tom období jedla veľmi veľa. Dnes si opäť pochutím na kvalitnom syre, už je to však v menšom množstve a v iných kombináciách.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postupne som pridávala do môjho jedálnička celozrnné obilniny, ktoré som dovtedy vôbec nepoznala, a veľa zeleniny. Zrazu som zistila, že nejem mäso a vôbec mi nechýba. Varím hlavne zeleninové jedlá a tie učím variť na kurzoch Kráľovná vo svojej kuchyni.

Po prečítaní knihy Co s doktorem od Vladimíra Vogeltanza som sa začala zaujímať o etikoterapiu na Slovensku. Škola etikoterapie Advaita Vladimíra Červenáka mi umožnila spoznať samú seba a postupne meniť svoj život. Okrem toho, že sa z môjho šatníka vytratili nohavice a pribudli sukne :-) prebrala som zodpovednosť za svoj život a začala som ho sama tvoriť. V ďalších článkoch budem zdieľať svoj proces zmeny, čo mi na mojej ceste pomáha a aké máme možnosti.

SkryťVypnúť reklamu

Na záver pridám môj obľúbený recept na guláš. Varím ho z rôznych surovín, podľa sezóny. Namiesto zemiakov môžete použiť tekvicu hokkaido alebo mrkvu. Moja najobľúbenejšia verzia je hokkaido s maslovou fazuľou :-)

Vegetariánsky guláš
Vegetariánsky guláš (zdroj: Erika Pašinská)

Vegetariánsky guláš v rôznych obmenách

4 porcie

30 min. príprava

30 min. tepelná úprava

Suroviny

  • 500g zemiaky (alebo tekvica hokkaido, maslová tekvica, mrkva, struky)

  • 300g hliva ustricová (alebo fazuľa, tempeh - kúpite v bioobchode)

  • 400g paradajky (v zime používam lúpané paradajky v konzerve)

  • 5ks paprika (v zime používam lečo)

  • 400g cibuľa

  • cesnak

  • mletá rasca

  • mletá červená paprika

  • mleté čierne korenie

  • majoránka

  • soľ

  • olej za studena lisovaný

Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu, keď je mäkká, pridáme roztlačený cesnak, papriku, rascu, čierne korenie a soľ. Chvíľu opražíme, pridáme paradajky a papriku, podlejeme trochou vody a necháme dusiť do mäkka až rozvariť. Takto rozvarená zelenina pekne zahustí guláš. Do hotovej zeleniny pridáme zemiaky a vodu. Také množstvo, aký hustý guláš chceme mať. Keď sú zemiaky trochu uvarené, pridáme hlivu a všetko spolu dovaríme. Nakoniec pridáme majoránku. Kto má rád pikantné, môže pridať čili.

Erika Pašinská

Erika Pašinská

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Jedného dňa som prevzala zodpovednosť za svoj život. Viem, že všetko čo sa mi deje si vytváram sama. Svojimi dnešnými rozhodnutiami tvorím svoju budúcnosť.Rozhodnúť sa pre zmenu môžeme kedykoľvek a to ma motivuje k ďalším zmenám v mojom živote.Info o kurze Kráľovná vo svojej kuchyni www.erikapasinska.sk Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu