reklama

Zdravotníctvo

Nechcem a ani nebudem rozoberať odvolanie dua Z, či ako ich teraz volajú. Rozoberať budem práve tú dôležitú omáčku naokolo. Je to hlavne obstarávanie, správne rady a starostlivosť nemocníc.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

A začnem "zdola", teda tou starostlivosťou. Dnes (9.11.2014) som mal možnosť byť v nemocnici v Trebišove. Ľudia z celého okresu sa s radosťou odovzdávajú do rúk profesionálov, aby ich zbavili ťažkostí. Aspoň teda teoreticky.

Do areálu nemocnice vojdete bez problémov. Závory by aj boli, sú však odstavené. Nemám na mysli parkovné alebo čosi také, ale to, že nikto nedohliada na ľudí, ktorí vstupujú do areálu. Pri vstupe do budov, nenájdete ani vrátnika. Ak by ste radi vstúpili do lôžkovej časti, dokorán otvorené dvere vám iste nezabránia. A zrazu sa nachádzate sa na poloprázdnej lôžkovej chodbe a od "chutného" úlovku vás delia už len dvere, za ktorými sa nachádzajú malátni pacienti. Cítil som sa zvláštne, keď na starom, rozbitom bicykli "prifrčal" spoluobčan a zmizol kto-vie kde. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A teraz konkrétne. Pľúcne oddelenie. Prvé, čo uvidíte z pľúcneho oddelenia, sú balkóny, na ktorých veselo fajčia ľudia v pyžamách. Nič v zlom, nech fajčia. Ale nedivme sa, ak na protialkoholickom sa zíde skupinka, kúpia si "čučo", oslávia XY-dní bez alkoholu.

Nový pán minister zdravotníctva hovorí, že zdravotníctvo je tu pre pacientov a robí všetko preto, aby sa o nich staralo. Uvediem príklad. Pacientovi po infúzií praskne žila, nevedia s tým urobiť nič. Ak pacient stratí hlas, doktor sa s vami začne hádať, čo to je "stratiť hlas". Po návrhu, ako riešiť túto "stratu hlasu" sa vás s patričnou dávkou arogantnosti opýta, či ste skončili medicínu. Shit happens.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A teraz na tie správne rady. Na to, aby ste mohli byť v správnej rade nejakej nemocnice, stačí ak skončíte akúkoľvek vysokú školu a niekde nájdete, že je miesto v správnej rade tej-ktorej nemocnice. To sú slová Čisláka. A potom sa divíme, že sa kupujú drahé prístroje. 

No a nakoniec, to obstarávanie. Ak niekto dosadí právničku na post ministra zdravotníctva, tak sa nemôžme diviť, že sa dejú divy. Inak k samotnému obstarávaniu, asi netreba nič konkrétnejšie komentovať. Veď veľa vyplávalo na povrch a asi ešte aj vypláva. 

PS: Verím, že už ho odvolajú. Veď do tretice všetko dobré!

Dávid Pásztor

Dávid Pásztor

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študent politológie a bývalý študentský richtár a kto vie, čo budem. Mám záľubu v písaní, no niekedy sa moje slová nedajú zaradiť do žiadneho z literárnych žánrov. A preto blog. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu