reklama

Plnená paprika

Ak sa stravujete zdravo, jete dva typy jedál: tie, ktoré sú odjakživa zdravé napr. losos na pare s dusenou zeleninou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)
Plnená paprika
Plnená paprika 

No a potom sú tu jedlá, ktorých prvotná podoba nebola ale že vôbec zdravá ako už v nadpise spomenutá plnená paprika, ale vy si ingrediencie nahrádzate zdravšími alebo niektoré úplne vynecháte. Nech sa páči, receptík na zdravšiu alternatívu plnenej papriky.

Budeme potrebovať:

2 zelené papriky

1 menšiu cibuľu

2 strúčky cesnaku

6 prezretých rajčín

rajčinový pretlak ( ja som použila ten v sklenenej fľaštičke z Lidla)

200 ml pasírovaných rajčín ( dala by som dva pretlaky, ale mala som otvorené tieto rajčiny, a potrebovala som ich spotrebovať)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2 bobkové listy

3 nové korenia

4 PL stévie

1 zeleninový bujón

voda 

Na guľky: 

500 g hovädzieho mletého mäsa

1 vajíčko

uvarená ryža Arborio

trocha mletých ovsených otrúb

Paradajky som blanšírovala( umyté dala do hrnca s vodou na sporák, hneď ako začali vrieť stiahla z varu, obliala studenou vodou, až kým úplne nevychladli), ošúpala, nakrájala na kocky, šupla do hrnca, pridala pretlak a pasírované rajčiny, zaliala vodou, pridala bobkový list, nové korenie, cesnak, cibuľu a bujón. Takisto som pridala aj celú papriku, keďže u nás sa jedia len "guľky", nech pustí chuť. Varila som to do zmäknutia - rozvarenia paradajok( cca polhodinu). Medzitým som si pripravila "guľky" zmiešaním mletej hovädziny, uvarenej ryže a vajíčka. Samozrejme, kto chce pridá si soľ a korenie podľa chuti, a tvarujem "guľky". Omáčku som stiahla zo sporáka, vybrala korenie, bobkový list, papriky a pomixovala ponorným mixérom. Do pomixovanej omáčky som vrátila vybraté ingrediencie, dala späť na sporák, a za varu pridávala guľky, ktoré som obalila v ovsených otrubách. Varím ešte asi polhodinku, nakoniec povyberám papriku, podľa želanej konzistencie omáčky dolejem vodu, prípadne dochutím omáčku. Podávam s varenými zemiakmi- pre muža obyčajné, pre mňa a krpca sladké.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dobrú chuť :-)

Gabriela Pasztorová

Gabriela Pasztorová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Takže okrem toho, že som žena na MD, som "vyučená" čašníčka tzv. hotelová akadémia sa tomu hovorí,už počas školy som začala pracovať v Mekáči, kde som sa vypracovala na manažéra. Všetci na túto prácu v Meku nadávajú a uťahujú si z nej, mne však veľa dala. Ale aj vzala. Ďakujem za ňu. Okrem toho mám skúsenosť aj s prácou v zahraničí v Nemecku, konkrétne ako čašník a pomocná sila v kuchyni, vybavované cez školu. Nemčina ma strašne bavila, teraz je to už 5 rokov, čo som nekomunikovala s nikým dlhšie ako 5 viet po nemecky. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu