reklama

Paradox

Ako by ste asi odpovedali na otázku či ste spokojný ? A čo odpoveď na otázku či ste šťastný ? Na mnoho percent by odznela klasicky flegmatická odpoveď, že „neviem." No odpovedať úprimne z hĺbky duše by asi u minimálneho množstva ľudí bola kladná. Dennodenne počúvame, čítame a sledujeme priebeh rozvoja nášho štátu, našej budúcnosti, sledujeme ako sa dostávame do fázy toľko sľubovaných istôt, ktoré nám naša drahá vláda tak sľubuje. A viete kde je ten paradox ? Že napriek nespokojnosti len nečinne sledujeme ako ďalej stagnujeme prinajhoršom upadáme so systémom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Obrázok blogu

Celé zle, celé zle ! Ak by som bola malým chlapcom, chcela by som byť hasičom. Hasičom, ktorý bude mať fakt obrovskú cisternu s ľadovou vodou, ktorá by denne zasahovala občanov Slovenska.

Neznie to dva krát príjemne. Ale práve takú liečbu by som nasadila na našich občanov. Toľko krát vypovedaná, napísaná, reprodukovaná veta, resp. formulka : Ľudia si neuvedomujú akú majú moc.
Prizeráme sa na to všetko bez toho, aby sme sa poučili. Síce sú výnimky, ktoré sú schopné istej recesie a vystúpenia z davu, no ak sa to týka Nás všetkých, mali by sme sa do toho pustiť spolu. Nie?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A o čom presnejšie sa zmieňujem ?
Možno o tom, že ako mladá, neskúsená študentka sa prizerám na to, ako sa nejaká hŕstka ľudí priživuje na úkor slušne pracujúcich ľudí, ktorí sa dennodenne boja o to, že prídu o prácu.
O tom, že človek sa bojí budúcnosti, ktorá je bohužiaľ pre mnohých z nás neistá.
Narážam na to, že občania sa radšej nechajú kúpiť za lacné perá a langoše pred voľbami a očakávajú, že stará vláda prinesie niečo nové - predsa to mali vo svojich volebných klamst.. programoch. Nie? Obávam sa, že takto nás to neprivedie na vrchol spokojnosti. Myslím spokojnosti pani predavačky, ktorá sa snaží zarobiť aspoň nejaký ten peniaz, pretože ju doma čakajú deti a manžel, ktorý pre zdravotný dôvod nemôže pracovať. Alebo spokojnosť pána, ktorý vezme aj prácu za pásom, len aby ako živiteľ zvládol zaplatiť plyn, elektriku, vodu..

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nezamestnanosť stúpa. Politici sa ohrádzajú tým, že oni s tým nemôžu nič robiť. A je to tak. Nemôžu pre nás umelo vytvoriť nové miesta. Ale môžu spraviť to, že pripravia lepšie podmienky pre podnikateľov, ktorí by tie miesta dokázali vytvoriť. A vlastne na čo ? Mladí predsa neodchádzajú, oni priam utekajú do zahraničia, pretože stačí prejsť hranice a zrazu sa z obyčajného človeka stane pre oči spokojná osoba, ktorá musela odísť z domoviny. Pretože tu nie sú vhodné podmienky.

Ak sme taký nespokojní, prečo sa len sťažujeme a nič s tým nespravíme ? Nie. Radšej nahodíme kamennú tvár a tvárime sa, že nás sa to netýka. My sme predsa „v pohode."

..už sa teším na predvolebné obdobie, kedy sa opäť ukáže nakoľko sme hlúpi. Hlúpi preto, lebo sa necháme obalamutiť peknými rečami o peknom zajtrajšku. Pretože radšej pôjdeme s prúdom, ktorý nám určujú tí nad nami. Tí, ktorí sa oháňajú slovami, že to je všetko len pre naše dobro. Neviem ako vo vašom prípade. No mne nejaké balóniky, perá či pohľadnice nevytvoria istotu v to, že keď doštudujem, budem mať pracovné miesto.
..ale čo je maximálny problém - sme po tom všetkom vôbec schopní ešte veriť nejakej strane?

Patrícia Lofajová

Patrícia Lofajová

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som statočne zasnívaná, no primerane ambiciózna bojovníčka za krajší zajtrajšok.. toľko na úvod.. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu