reklama

Ako byť víťazom v porážke

Streda večer. Kráčam po chodníku a pozorujem ľudí. Míňam križovatky a námestia, parky a obchodné domy. Stretávam stredoškolákov, ktorí si balia svojho prvého jointa. Roztrasenými rukami vkladajú do papiera trávu a nedočkavo vdychujú dym do mladých pľúc. Skladajú skúšku frajerstva a zaraďujú sa do stáda skúsenejších kolegov, ktorí už svoje pľúca týmto svinstvom poznačili. Pri divadle šikovní chlapci na skejtoch ukazujú, že obavy ich rodičov o zdravie ich detí nie sú opodstatnené a break danceri, pripomínajúci svojím tancom kolotoč, dávajú najavo, že im poisťovňa na kĺby zatiaľ prispievať nebude. Je streda večer a ja som si to namieril po namáhavom dni za zábavou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Stretávam sa s mojou partoua pozorujem ako všetci vyrástli, zmocneli, dospeli. Z chlapcov sastali muži, odhodlaní držať celý svet vo svojich rukách, a z dievčatpríťažlivé dámy, ktoré mužov razom presvedčia, že patria do mužských rúkrovnako ako ten celý svet. Padajú objatia, bozky, obdivné pohľady. Pri každomobjatí zacítim parfém prvoaprílového šéfa, ktorého reklamu som videl minulýtýždeň v telke. Otvárame fľašky s vínom a ako za starých čiasroztáčame parádnu akciu.

Po chvíli začína jedno z dievčat excelovať.Petra. Dokazuje všetkým svoju znalosť cudzích slov. Obratne používa slová akobotulotoxín, silikón a všetkým rozpráva ako jej tieto veci imponujú.Vysvetľuje ich použitie a jej akútnu potrebu v praxi. Pridáva ajprávne znalosti z pripravovaného rozvodového konania a ohúrispoločenským prehľadom, v ktorom sa dozvieme, čo má Belohorcová nové a očom si pri káve poštebotali.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hladina alkoholu sa zvyšuje. Petra je stáleprítulnejšia. Vysvetľuje mi, aká bola do mňa zaľúbená. Celú strednú školu. Lenškoda, že ja som bol nedostupný. Rozpráva mi, aké utrpenie bolo milovať ma celétie roky bez patričnej odozvy. Má ale poruke riešenie, ktorým dáme celú vec doporiadku. Jednoduché riešenie pri ktorom môžeme z debaty obaja vyjsť akovíťazi. K vyzdvihnutiu výhry stačí prejaviť ochotu vzdialiť sak prvým kríčkom.

Odmietanie má za následok zvyšovanie tlaku.Dozvedám sa informácie o materiálnom zložení jej podprsenky, mechanizmeupínania, absencii ramienok a dostávam aj informácie ako jej materstvoa doktori zmenili prsia. K teórii štedro pripája aj ponuku dôkladnéhoprehmatania rukami. Pri neúspechu použitia zbraní tak silného kalibru sarozhoduje, že dá do presviedčania všetko.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zvodnými pohybmi pri tanci prezrádza ochotuspolupracovať pri plodení mojich potomkov a náhodnými dotykmia obtieraním dáva jasnú odpoveď na otázku, ktorý deň je podľa nejk plodeniu ten pravý. Keď nepomáha ani toto, nakláňa sa ku mnea napriek hluku reproduktorov mi šepkaním oznámuje absenciu nohavičiek podsukňou. Pre prípad, že by som nepochopil mi všetky informácie zhrnie do vety,v ktorej mi oznámi svoju ochotu ísť von a vykonať proces párenia bezakéhokoľvek dopadu na náš kamarátsky vzťah. Negatívna reakcia vyvoláva nechápavépohľady.

Od Petry aj od ľudí, ktorí sú s namia ktorí pochopili, kam Petra smeruje. V tejto situácii sa odmietnutímnedobrovoľne zaraďujem medzi homosexuálov. V inom prípade medziimpotentov. Vyskytla sa totiž niekde chyba a večer neskončil ako by mal.Neskončil tak, ako by ho v očiach ostatných ukončil “normálny“ človek.Odchádzam z podniku a sprevádzajú ma pohľady, ktoré mi bez možnostiobhajoby prideľujú titul porazeného.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je druhý deň ráno. Štvrtok ráno. Kráčam pochodníku a pozorujem ľudí. Míňam križovatky a námestia, parkya obchodné domy. Stretávam stredoškolákov, ktorí si uvaľujú svojho druhéhojointa. Skúsenými rukami vkladajú do papieru trávu a vdychujú dym domladých pľúc. Potrebujú upevniť svoju pozíciu v stáde skúsenejších kolegov, ktoríuž svoje pľúca týmto svinstvom dlhšie poznačujú.

Stretávam Petru. V tých istých šatoch,nenamaľovanú, nenavoňanú, strapatú, s kruhmi pod očami. Míňame sav úzkej uličke ale napriek tomu sa naše pohľady nestretávajú. Odvraciazrak a krokom pripomínajúcim hanbiaceho sa človeka sa odo mňa vzďaľuje.Nechápem prečo. V tej chvíli mi zazvoní telefón. Zdvihnem a počúvampríbeh kamaráta, ktorý mi natešeným hlasom rozpráva, aké mal šťastie po mojomodchode z baru. Prišlo za ním dievča a začalo mu rozprávať aké bolodo neho celú strednú školu zamilované a aký bol nedostupný. Prišla ajs riešením, ako z tejto situácie vyjdú obaja ako víťazi. Druhú vlnupresviedčania nebolo treba. Prišiel taxík, v zámku zaštrngotali kľúčea nasledoval živočíšny spôsob prejavenia lásky. Prišlo ráno a hlavnýmpostavám včerajšieho filmu do reči nebolo. Ahoj doznelo za dverami a obajasa vydali svojím smerom. Úžasný nápad ako vyriešiť večernú situáciu, abyz nej obaja vyšli ako víťazi, stroskotal. Obaja boli porazení. Porazilijeden druhého a zároveň každý sám seba.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Víťaz večera práve kráčal po ulici. Vypočulsi kamarátov príbeh, zložil telefón, upravil si kravatu a šťastne sausmial. Bol rád. Pretože sa rozhodol dobre.

Ako byť teda víťazom i keď steu iných loser? Jednoducho. Rozhodnite sa tak, aby ste sami vedeli, že stesa rozhodli správne.

Patrik Konečný

Patrik Konečný

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som iba človek. To je asi to, čo ma vystihuje najviac. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu