reklama

Pracovný jún v Minneapolise

Už ste si mohli prečítať, čo to je, byť pracovne v tejto krajinke cez zimu, no ešte nie, čo je to tu cez lete. Takže: Nech sa (ne)páči

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Sobota

Z lietadla som vďaka môjmu nešťastnému sedadlu vychádzal medzi prvými, preto som ani v rade na customs (hraničná kontrola) nečakal dlho a keďže tu poznali môjho zamestnávateľa, tak všetko išlo bez zbytočných otázok. A že som nečakal v jednom rade, tak som si to vynahradil čakaním vyše pol hodiny na batožinu. No a tieto priestory s batožinou majú v MSP riešené tak hlúpo, že sú hneď za customs a teda nemôžete používať telefón. Preto môj šofér vôbec netušil kde som a čo je so mnou.

Neskôr sme sa našli a vyrazili smerom k môjmu hotelu. Cestou rozoberáme nešťastia ľudí Oromo. Je to jeho etnikum v Etiópii, z ktorej je vyhostený. Vláda v krajine, reprezentujúca etnickú menšinu, berie pozemky a majetky ľuďom Oromo (etnickej väčšine) a nebráni sa ani čistkám. Môj šofér je jeden z predstaviteľov odporu v USA, on bol lekárom s univerzitným vzdelaním zo Spojeného Kráľovstva a kým ešte žil v Etiópii, tak verejne vystupoval proti vláde. Musel krajinu a rodinu opustiť a už nikdy sa odvtedy nevrátiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Proti utláčaniu teraz mobilizuje Etiópanov vo všetkých krajinách a snaží sa pretlačiť sankcie na terajšiu Etiópsku vládu. Len za posledné 4 mesiace sa stretol s 12 americkými senátormi a jeho známi s ďalšími dvadsiatimi. Veľmi šikovný muž, nezlomný, dúfajúci, že svojou trošku pomôže zmeniť svet k lepšiemu a ukončí teror vo vlastnej krajine.

Odľahčenie - na hotely prichádzam do izby a otváram balíček, čo ma už dva týždne čakal na recepcii – moje nové topánočky na hory!!! :)

Obrázok blogu

Unavený pozerám, že mám inú izbu, ako zvyčajne, ale som až príliš odpísaný na to, aby som to riešil a idem spať.

Nedeľa

Predstavte si:
Vstávate ráno, je ešte tma a pozeráte sa navôkol, kde ste to pristali. Na záclonách sú dajake čudné rúčky, okolo záchoda trubky ako v posilke na bradlách a v sprche sedačka. Veď ja som na izbe pre postihnutých! No nič, to budem riešiť neskôr. Pôjdem po lete na dovču na sever a tak si potrebujem ešte dajake veci doobjednať. Hneď na to, kým som na počítači, dopísať blog a potom vypadnúť do posilky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Návrat na izbu. Kurník veď tu to smrdí ako keby sa tu niekto pogrcal a zhnilo to! To vysvetľuje, prečo tu bola klíma pustená na 12°C a dulo ostošesť.. výmena izby.. musím! .. ale dostávam izbu až od tretej a zakaždým, keď otvorím dvere a vojdem sa idem dogrcať...juch

V nedeľu sa v podstate nič nestalo, iba mi pripieklo krk kým som bol vonku, takže som oficiálne redneck.

Obrázok blogu

Pondelok

Veziem sa do našej centrály. Prvý raz je celá zahalená zeleňou, z tej sa vynára jazierko v ktorom sa kúpu kačičky a z budovy sa leje voda vo forme šiestich vodopádov vedľa seba.. prekrásne! Normálne že som pozeral, nechápal a usmieval sa ako malé decko, keď môže otvoriť darček.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Program: Meetingy, dobiehanie vecí v práci po celom týždni, a... mäso!! Skvele urobené bravčové na obed – máme tu kantínu, kde kuchári varia z čerstvých surovín (a nie z čerstvých polotovarov).

Samostatnú kategóriu tvorí jedna špeciálna osoba. Je to recepčná čo víta ľudí, keď prichádzajú na našu svetovú centrálu hlavným vchodom. Túto obrovitú prázdnu halu jej úsmevom dokonale vyplní, inak by to bol pocit ako v luxusnom a prázdnom skladisku. Priestor je veliký, robievajú tu pódium a pozývajú stovky ľudí.. No a ona, pekná tmavovláska, mierne hovädskej povahy, je dôvodom, preto vchádzam do práce s úsmevom. Spomínam ju, pretože som ju tu už nečakal. Kým som tam bol naposledy, tak už končila školu a plánovala si nájsť iné miesto.. takže som bol príjemne prekvapený :)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po práci idem do obchodu nakúpiť p-otraviny. Už sa terigám po obchode s košíkom a v tom zazriem zjavenie... Haagen Dasz za 3.33 usd?! Ako vážne?! Pri nákupe dostávam zľavu, že pri kúpe dvoch kusov mám z celkovej ceny dolár dole.. uff, dve zmrzky za 5€.. .toto je Amerika!

Utorok

Mal som dačo porobiť minulý týždeň, úplne mi to vypadlo... hernajz! Moja pamäť zasa útočí. No a keďže „ve dvou se to lépe táhne“, tak jeden problém nikdy nepríde sám. Vstávanie o tretej ráno ma dajako vyčerpáva a nedarí sa mi chodiť spať o siedmej..

Ďalšia milá osoba, staršia pani za kasou v kantíne.. Je z holandska a ešte mi vraví, že v ten deň rozmýšľala, že ma už dlho nevidela. Small talk končí, pretože sa už za mnou tvorí rada a ide sa opäť pracovať..

Streda

Veru, fakt sa mi nedarí chodiť spať o siedmej.. až okolo ôsmej som zaspal a ráno (o tretej) som ako vyžmýkaný, aj tak sa aspoň rozcvičím v posilke a hor sa do práce.. inak chodím tam (do práce) dakedy tak skoro, že mi musia chodiť otvárať hlavné dvere, lebo sú ešte pred siedmou zamknuté.. to nie je úplne motivujúce :D

Meetingy už od piatej ráno a veselica až do štvrtej kedy balím.. a keďže dnes som chcel ísť spať skôr, tak idem spať okolo deviatej.. juch! Vstávam na meeting o druhej (deviatej Slovenského času) – myslel som si, že ho mám preložený, ale Outlook si myslí dačo iné a tak radšej prídem, veď nenechám druhú stranu čakať.

Štvrtok

Vstal som okolo jednej.. pripojím sa na meeting a ...som tam sám.. necítim radosť... snažím sa zasa zaspať, no už to nejde.. včera som bol vyžmýkaný, dnes som dovrliakaný (ak to má význam tak sa ospravedlňujem, bol som v tom, že som si to slovo práve vymyslel). A že sa darí, tak môj odvoz do práce odišiel bezo mňa.. lebo pikolík si ráno zapísal zlú izbu a nezatelefonovali mi, že či už idem..

Aspoň tie rána sú tu krásne :)

Ráno A
Ráno A 
Ráno B
Ráno B 
Ráno C
Ráno C 

Meetingy sa mi vlečú celý deň s prestávkou okolo obeda.. neskôr sa snažím zistiť, prečo mi včera nefungovala pri platbe vo walmarte karta.. ani v banke nevedia.. neviem či ma to teší.. ale vraj je všetko v poriadku.

Dnes stretám v kancelárii našu mexickú upratovačku, hej ďalšia známa osoba, ktorú som už dlho nevidel. Neskôr sa mi prihovára jeden z kuchárov (spojler, urobí to aj v piatok), a bavíme sa. Nerobí to s inými ľuďmi. Asi na mne vidieť, že som zahraničný a možno som pre nich všetkých zaujímavý, alebo si myslia, že som osamelý chudáčik a bavia sa so mnou zo súcitu?

Večer si kupujem tie dve zmrzliny.. Ale najskôr telefonujem s chorľavou priateľkou a vlastne.. toto je verejná prosba, či sa najde dobrá duša, čo je ochotná za mňa variť jej zázvorový čaj, kým som preč.. ako.. bezplatne, ale rád poďakujem!

5€ a dajake drobné za dva kusy.. kdežto doma za jednu skoro 8€... niečo je s týmto svetom v neporiadku
5€ a dajake drobné za dva kusy.. kdežto doma za jednu skoro 8€... niečo je s týmto svetom v neporiadku 

Už piaty deň jem na raňajky a večeru mix arašídového masla, ricotty, kyslej smotany a mrazeného ovocia... na jednu porciu príjemných ~1500 kalórií.. chudnem..

Piatok

Spomínal som, že sa mi zle zaspáva? Veru.. už som videl aj západ slnka, bol pekný, ale radšej by som v tom čase spal.. a ešte aj priebežné výsledky referenda na BBC som sledoval.. asi hodinu a pol... fakt sa moje telo rozkokošilo... zaspávam a neskôr opäť vstávam.. takto rozbitý som už riadne dlho nebol.. no nič, vystrojil som sa a hor sa spasiť svät.

Práca nesmierne chytro ubehla, lebo nebol ani čas poriadne fb zapnúť, no a už som na izbe. Vystrojil som sa a idem si kúpiť melatonin – nechcem už riskovať, že nebudem vedieť zasa zaspať.

Večer aj tak neviem zaspať.. telo je už úplne mimo akéhokoľvek biorytmu. S bolesťou hlavy myseľ padá do temnoty.

Sobota

Budík ma budí, ale šialená bolesť hlavy nedovolí vstať. Spím ďalej.. 11 hodín spánku.. ako tak sa preberám, no pocit ako po opici.. Posilkou sa troška dávam dokopy a pripravujem sa na dnešok – nákupy!

@Mall of America
@Mall of America 

Zhrniem to – nič som nekúpil, ale zabil som tým 5 hodín.. aspoň viem ako vyzerá letná sezóna tuto a môžem povedať že som sklamaný z výberu termo oblečenia.. Ale keď neprší, aspoň kvapká – balil ma černoch.. počkať, to ešte včera.. neva, no a ešte som sa mohol prechádzať po vonku pri 34-35°C a pocitovke niekde tesne pod 40°C, lebo vlhkosť. V tej teplote by ste aj z typického bratislavského mojitka z ľadu a mäty mali čaj..

Balím to, idem sa pozrieť čo mi prinesie nedeľa.. ale to až v ďalšom blogu..

Michal Paulov

Michal Paulov

Bloger 
  • Počet článkov:  56
  •  | 
  • Páči sa:  0x

jeden z Vás Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu