reklama

Divné podnikateľské nápady

Kríza, človek si iba s ťažkosťami nájde prácu a ešte ťažšie takú, ktorá by ho bavila. Viacerí to riešia tak, že si proste pozíciu, generujúcu príjem, vytvoria sami. Tu sú príklady zopár zvláštnych podnikateľských nápadov (kludne sa inšpirujte).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Čo tak nechať si platiť za nosenie trička?

Jason Sadler mal nápad, ako urobiť reklamu inak a proti prúdu. Začal si nechať platiť za to, že nosí tričká. Začal prvého januára 2009 a ku koncu roka si touto módnou reklamou zarobil pekných cca 70 tisíc dolárov. Dnes zamestnáva viacero „nosičov“ tričiek a zameriava sa aj na reklamu na sociálnych sieťach. Ak ste zvedavý, ako vyzerá jeho stránka, kliknite sem.

Zarobiť na tom, že ľudia nechcú prať spodnú bielizeň?

Spoločnosť DNA Products, LLC sa zamerala presne na tento segment a ponúka balenia rôznych veľkostí s bielizňou určenou iba na jedno nosenie. Samozrejme vzniká tak veľa odpadu, no na druhej strane, na lenivosti sa dá zarobiť. Zvedavci sem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zarobiť milión dolárov za pol roka?

V roku 2005 študent menom Alex Tew spustil stránku s jednoduchým názvom a myšlienkou, ide o stránku http://www.milliondollarhomepage.com/. Na tejto stránke predával balíky 10x10 pixelov, pričom jednoduchou logikou 1 pixel za jeden dolár spustil fenomén. Mnohé ďalšie stránky sa pokúšali tento úspech napodobniť, no žiadna tak úspešne ako originál.

Odpad z jedla premeniť na peniaze?

V roku 2009 sa študent Daniel R. Blake pohoršoval nad tým, aké veľké množstvo potravín ide do smetia z reštáurácií. S kamarátom prezerali smetné koše reštaurácií a v mixéroch vyrábali najlepšiu kombináciu na vytvorenie úspešného hnojiva (kompostu). Dnes má spoločnosť EcoScraps ročné tržby prevyšujúce 1 milión dolárov. Stránku spoločnosti D. R. Blake-a si môžete prezrieť tu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zlepšiť to, čo Vám nechutí a zarobiť?

Ako inak, zasa študent, Kevin Gelfand, mal problém s tým, že mu jeho proteinový nápoj nechutil. Preto sa rozhodol namixovať si takýto drink sám. Mal 60 príchutí, ktoré dal ochutnať 20 kamarátom a z tohto syta vyšlo 15 najlepších shake-ov. Požičal si od rodiny peniaze a začal predávať v malom kiosku pri univerzitnej posilňovni svoje výtvory. Do konca roka mal 12 zamestnancov a tento rok očakáva tržby na úrovni 740 tisíc dolárov. Len pre zaujímavosť, spoločnosť Shakesmart založil v júly 2010.

Zarábať na smrti?

Marec 2010, PR profesionálka, ktorá prekonala rakovinu prsníka, zakladá spoločnosť Good Goodbye. Slečna Gail Rubin vysvetlila zameranie svojho start-upu ako „plánovanie pohrebov pre ľudí, čo neplánujú zomrieť“. Ak si myslíte, že tento zámer je nemorálny, tak sa zamyslite nad nasledujúcim: Keď zomrie blízka osoba, tak nemáte ani najmenej náladu na plánovanie všetkých procedúr, zoberiete ponuky bez prieskumu trhu a podobne. Teda táto dáma slubuje úsporu od nepríjemností, ako aj úsporu finančnú.. To až tak nemorálne nie je. Viac tu.

Michal Paulov

Michal Paulov

Bloger 
  • Počet článkov:  56
  •  | 
  • Páči sa:  0x

jeden z Vás Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu