reklama

Čo tak jeden biely pasažier?

Dopravný podnik Bratislava zaviedol nové elektrické autobusy a elektronický bezdotykový spôsob platenia jazdného! Nie, bohužial toto je len veľmi prikrášlená fikcia, ale je pravda, že Dopravný podnik Bratislava sa angažuje vo viacerých veciach, ako spríjemniť vaše okamžiky strávené v ich dopravných prostriedkov a taktiež ako zefektívniť svoje celé fungovanie. Nedávno si na mušku zobral čiernych pasažiarov proti ktorým bojuje, a teraz sa podržte -  s nálepkami!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)


Nie, nejde o také inteligentné nálepky, ktoré rozoznajú čierneho pasažiera od bieleho (uf, tu sme trocha na hrane politickej korektnosti, že?) a prilepia ho na mieste až do príchodu revízora (aj keď ako nápad to tiež nie je zlé, čize patent pending!) ale jedná sa o klasické nálepky na skle, či inom povrchu, ktoré Vás informujú o veľmi interesantnom fakte – čierni pasažieri cestujú za vaše peniaze!


Ak si teraz odmyslíme rôznych bezdomovných jedincov, ktorí nás obťažujú svojím výzorom, pachom či schizofrenickým prejavom, ktorí majú vstup do prostriedkov zakázaný už v rámci pravidiel používania DPB (presne tak, v autobusoch musíte vonať, aby ste mohli cestovať – kto voní, jede znie nové motto) a taktiež ak si odmyslíme rôzne preplnené linky, v ktorých nám vadí každý jeden človek navyše, tak si naozaj neviem predstaviť, ako ten čierny pasažier a jeho cca 75 kilóv ťažká bio-schránka vie markantne ovplyvniť stav a spotrebu toho niekoľko tonového kolosu menom autobus či električka. Ale dobre, budiš, veď kradnúť sa nemá a každý kto berie dačo „zdarma“, kradne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potom ma ale zaujíma logika DPB a.s. – čo asi tak čaká od nás, cestujúcich? Že budeme zakaždým sliediť, kto tak môže byť čierny pasažier a ak náhodou na niektorého aj natrafíme, tak ho hneď zrazíme k zemi vlastným telom, zavoláme 158 a aj televíziu JôJ aby nakrútila dokument o tomto ohavnom trestnom čine, pri ktorom sa rozkradli peniaze mesta Bratislava? Alebo že dotyčného priamo na mieste zlynčujú nespokojní občania a tým dajú najavo aj ostatným, ktorí sa chcú priživovať na tejto dokonalej službe menom mestská hromadná doprava?

No jednoducho nebrať zodpovednosť do svojich rúk ale radšej to zhadzovať na občana.. od koho sme sa to asi tak naučili, že?

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Čo tak nasledovný nápad – do každej, alebo aspoň do tých veľmi exponovaných liniek nasadiť natrvalo jednoho revízora, ktorý by neustále kontroloval pristupujúcich a vezúcich sa pasažierov. A nemusel by byť vôbec nijak elegantne maskovaný, ako chodia dnes v tých štýlových maskáčoch a vestách z kolekcie „Rybačka 80te roky“, normálne distingvovano oblečený a označený pán alebo pani. Hm, radšej pán. No offense ladies.


„Ale to by bolo drahé“, lamentuje každý daňový poplatník pri pive. Skúsme trocha počtov – ak by denne chytil čo len dvoch čiernych pasažierov, a verím, žeby chytil, pretože istotne sa ich pohybuje denne v týchto prostriedkoch kvantum, tak základná cena pokuty krát 20 dní (víkendy nech sú voľné a nech sme sociálni pri čiernych pasažieroch) = 1600EUR. Toto by krásne vedelo uhradiť jeho super-hrubú mzdu ako aj iné prípadné výdavky a náklady.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


A keby už „vychytal“ čiernych pasažierov, čo potom? Ľudia sa budú predsa musieť premiestňovať stále, to znamená, že tieto individuá istotne nesedia teraz celé dni doma na zadku ale buď:

  • Kupujú si lístok (jeej, ďaľšie peniažky pre DPB!)

  • Chodia bicyklom, pešo (aspoň robia niečo pre svoje zdravie)

  • Chodia autom (peniažky pre náš bezodný štát vo forme spotrebných daní)


P.S.: Moje linkovanie na rôzne stránky v texte je len čisto náhodné a netreba za tým hľadať žiaden iný úmyseľ.

Pavel Horváth

Pavel Horváth

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent Univerzity Komenského, v istých chvílach mizantrop, v iných pre zmenu filantrop. Zoznam autorových rubrík:  VšehochuťSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu