reklama

Netrúbiť, robím, čo môžem!

Vonku sa otepľuje. Začínam vynechávať cestovanie električkami, viac prechádzam križovatkami peši. Opäť sa dostávam do semafórového švungu. Vnímam dopravu, hustotu, rýchlosť, ľudskosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Bez ohľadu na veľkosť mesta, hustotu premávky, všade sa stretávame s klasickým prejavom nespokojnosti vodičov - trúbením.

Kto prečo trúbi, je jeho vec, no trošku ma zarazilo, keď som sledoval, ako chlapec sediaci v aute autoškoly možno zabudol, že je v odbočovacom pruhu a do zásahu inštruktora mal tendenciu ísť rovno, no predsa len odbočil bez toho, aby niekoho obmedzil, či dokonca ohrozil.

Vodič po ňom vychádzajúci z križovatky si neodpustil poriadne zatrúbenie a ručnú gestikuláciu. Dajme tomu, že sa ponáhľal a pomalý, nesmelý a neistý výjazd autoškoláka ho pripravil o nejakú tú sekundu. Dajme tomu, že to bol skúsený a možno výborný vodič, no domnievam sa, že každý vodič by mal oplývať istou dávkou tolerancie voči ostatným účastníkom cestnej premávky, a zvlášť voči autám zjavne označeným ako vozidlá autoškoly.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Možno sa niekto narodil s volantom v ruke, žiaľ nie každý. Netrúbme, zaiste robí, čo môže!

Gabriel Pavlík

Gabriel Pavlík

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

VŠ pedagóg - fyzik, pôsobí v Košiciach. Rád komunikuje s ľuďmi a skúma podstatu ich myslenia. Snaží sa vnášať do života dobrú náladu a pozitívne myslenie. Tvorí webstránky na báze myšlienky "v jednoduchosti je krása". Administruje web babetko.skgabriel.pavlik(at)gmail.com Zoznam autorových rubrík:  Formula 1Auto-MotoSúkromnéAntireklamaPhysis = prírodaNa zamyslenieTechnoNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu