reklama

Predstavenie

Každý jeden deň sa vie každý zúčastniť predstavenia. Predstavenia ktoré sa každý deň opakuje a predsa je vždy iné...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dnes ráno som bol zase raz na nekonečne krásnom predstavení nazývaným ráno.

Stál som na zástavke a čakajúc na trolejbus som pozoroval nikdy nekončiacu hru prírody. Na jednej strane sa rodilo svetlo a teplo a na druhej bola ešte hlboká tma. Pozoroval som ako si slnečné lúče prebíjali cestu dnešným dňom. Toto úchvatné predstavenie neodvratne pokračovalo každý zlomok dnešného rána a čarokrásne menilo tmavú tmu na denné svetlo. Bol to boj o každý jeden kúsok neba a zeme. Postupne ako svetlo vyhrávalo nad nocou, tak postupne zhasínali hviezdičky. Akoby tajuplný dych dnešného dňa postupne sfúkaval plamienky sviečok osvetľujúcich kúsky nočnej oblohy. Akoby tajomná ruka odhŕňala tmavý zaves a svetlo z jednej časti postupne osvetľovalo ďalší kus zeme. Tam kde ešte nepadlo svetlo, tak tam si hviezdičky iskrivo žiarili a čakali kedy príde koniec ich dnešnej púte. Ale aj napriek tomu žiarili, lebo vedeli že zajtra zase príde ich čas, a osvetlia aspoň kúsok oblohy a vytvoria krásnu scenériu stvorenú pre snívajúce srdcia a nekonečné množstvo milencov na tomto svete. Oblohu na ktorú budú pozerať tisíce roztúžených pohľadov, množstvo pohľadov prosiacich o nádej, lásku a kúsoček šťastia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bolo to úžasné. Mesiac ktorý celú noc vytrvalo svietil v svojej guľatej kráse postupne slabol až nakoniec z neho ostali len ťažko viditeľné okraje.

 V tom momente som si zase raz uvedomil svoju vlastnú malosť. Náš fyzický svet je malý, keď zrak človeka dokáže v jednom momente pozorovať tmu aj svetlo, noc aj deň.

Každé ráno začína niečo nové a nádherné. Každé ráno sa opakuje pre každého človeka na tomto svete toto predstavenie až pokiaľ nepríde jeho derniéra.

Obrázok blogu
(zdroj: Pavol Krajč)
Pavol Krajč

Pavol Krajč

Bloger 
  • Počet článkov:  74
  •  | 
  • Páči sa:  14x

Som malý dielik skladačky v nekonečnej hre zvanej puzzle. Osamote nie som ničím výnimočným, ale keď mám okolo správne kúsky skladačky, tak vytvoríme spolu krásny obrazec. Zoznam autorových rubrík:  TuristikaTuristika - Cesta hrdinov SNPTuristika - 1000 km naprieč ČRTuristika - NVSPRozprávky na každý deňRecenzie

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu