
Náročnosť prípravy: Od ľahkej až po extrémne ťažkú
Doba prípravy: Od momentu až po nekonečno
Suroviny na prípravu:
Hustý vývar zložený z „Bytia“ a „Niekoľkých rokov“
Ochucovadlá: všednosť, okamih, láska, vášeň, šťastie, náhoda a mnoho ďalších
Pomocný kuchári: rodina, kamaráti, spolupracovníci, nezabudnuteľní ľudia, neznámi, a mnoho ďalších
Postup prípravy:
Základnú surovinu „Bytie“ na hustý vývar dostaneme do daru od našich rodičov, ktorú pripravia zložitým procesom - namiešaním vlastnej DNA a ich predkov. Chuť „Bytia“ nedokážeme ovplyvniť a preto môže mať sladkú, kyslú, horkú, alebo aj štipľavú chuť, ktorá môže pretrvávať celý život. Po vložení „Bytia“ do hrnca života sa prileje niekoľko rokov života, ktoré ovplyvňujú zásadne naši rodičia a naše prvé zážitky. Zmiešaním týchto surovín nám vznikne základný vývar, ktorý je základom našej polievočky. Či je hustý, alebo riedky nám predurčuje čiara života zapísaná v základnom vývare.
Ďalšiu chuť polievočky si už ovplyvňujeme pridaním požadovaných ochucovadiel za plnej podpory našich pomocných kuchárov. Za silnej pomoci kamarátov môžeme pripraviť výnimočnú polievočku, ktorá bude chutiť nám ako aj všetkým ľuďom okolo nás.
Ak do polievočky pridáme veľa všednosti, tak nám vznikne pokrm mdlej a ničím výnimočnej chuti. Preto vrelo odporúčam na vylepšenie základnej chuti nasypať veľa lásky. Na dokonalé vykreslenie chuti lásky je dobré podporiť túto chuť vášňou, ktorou nie je potrebné šetriť. Ak pridáme k tomu trošku šťastia a náhody, tak nám vznikne polievočka nezabudnuteľnej chute.
Odporúčaný spôsob servírovania:
Takto uvarenú polievočku odporúčam konzumovať najčastejšie v spoločnosti rodiny, priateľov a kamarátov. K servírovanému jedlu poskytneme na dochutenie aj ďalšie ochucovadlá. Vrelo môžem odporučiť pred samotným pozvaním na obednú polievočku poprosiť prizvaných, aby doniesli vlastné dochucovadlá.
Dĺžka konzumácie nikdy nie je istá, preto je potrebné každú lyžičku polievočky vychutnať všetkými dostupnými zmyslami.
Dobrú chuť a veľa šťastia prajem pri príprave Vašej polievočky.