reklama

Slovenský nádor

Po sérii zákerných politických chorôb, ktorým muselo Slovensko čeliť, nás na kolená zráža stará známa rakovina. Ťažká choroba a ešte ťažšia liečba. Diagnostikovali sme ju včas? Je možné ju prekonať? Kto nám pomôže?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Voľby a ich výsledky zmietajú touto krajinou v nepokojnom kŕči. Časť občanov nadšene tlieska ďalším štyrom MDŽ v kultúrnom dome v znamení vtipu, kvetu a kritického komentáru o ne-normalite Bratislavčanov. Zvyšok národa, vyskytujúci sa prevažne na Facebooku, blogoch, vlogoch, Youtube a iných sociálnych sieťach, rozhorčene vyjadruje nespokojnosť a bije na poplach pred ľavo-pravou, nacionalisticko-slovensko-maďarskou, sociálno-kapitalisticky orientovanou koalíciou, ktorá nie je zlepencom.

Najhoršia na povolebnom dianí je skutočnosť, ktorú môžeme v ústach omieľať akokoľvek eufemisticky, vždy bude mať trpkú príchuť. Do jediného zákonodarného orgánu republiky sa dostali radikálni extrémisti. Málokto to čakal, a hoci nie sme jediná krajina s obdobným tumorom na srdci, ochorenie to nevylieči. Ešte v roku 2006 Najvyšší súd SR rozpustil prvú politickú stranu roznecujúcu nenávisť a neznášanlivosť z rasových, náboženských či politických dôvodov. O pár rokov neskôr sa jej niekdajší predseda (interne údajne oslovovaný ako „Vodca“) stal predsedom nového hnutia, v roku 2013 županom Banskobystrického samosprávneho kraja a pred pár dňami aj poslancom Národnej rady SR. Takú raketovú kariéru zaznamenal už len istý predseda parlamentu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Strana tejto osoby získala hrozivú dôveru 209 799 občanov s volebným právom v obciach ako Ostrý Grúň, Kľak (vypálené nacistami) ale aj v Banskej Bystrici či vo Zvolene (centrá SNP). Už vieme, že sa zaujímal a že chodil medzi ľudí v hladových dolinách. Problematika II. svetovej vojny sa na stredných školách scvrkla na dátumy, konferencie a technické znalosti. Žiadne spájanie súvislostí, žiadne kladenie otázok, žiadny záujem o to, ako holokaust a najväčšia zločinecká organizácia svojho času ovplyvnili dianie v našej krajine. Absencia výučby základov práva, humanizmu a obrodenia mysle. To všetko sme si uvedomili, až keď sa rozvracači pokoja stali piatou najsilnejšou stranou parlamentu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Naším najväčším problémom nie je nový vládny kabinet alebo otázka štandardnosti Kollárovej rodiny, ale aké kroky podnikneme, aby sme predišli nárastu čísla 8,04% do dvojcifernosti. Boj za hodnoty demokracie a spravodlivosti sa neodohráva len na politickej scéne. Ja som si dal marcový záväzok spraviť čo bude v mojich silách, aby sa Slovensko nestalo spojeným nádorom, ale skôr spojené v názore – tom správnom.

Pavol Krajči

Pavol Krajči

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  2x

"Ty musíš byť tou zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete." Gandhího nadčasový výrok patrí k mojim obľúbeným. Je pre mňa zhmotnením možností pretvárať svoje okolie k lepšiemu. V 21. storočí to ide mnohými cestami - koncepty smart city, šírenie osvety sociálnymi sieťami ale aj klasicky ústne či osobne ako právnik v rámci dobrovoľníctva. Môj záber je široký a záujem úprimný. Zoznam autorových rubrík:  Názory, komentárePolitika

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu