
Potrebujeme asi pol kila kuracieho mäsa, čierne huby, bambusové výhonky, tri mrkvy, biele alebo údené tofu, sójovú omáčku, ryžový ocot, sezamový olej, chilli papričky a omáčku, soľ, čierne korenie, cukor, solamyl a dve vajcia.

Ako prvé si namočíme huby. Ja som použil sušené kozáky pretože mi chutia viac ako judášovo ucho ktoré sa bežne na túto polievku používa.

Kuracie mäso, bambusové výhonky, mrkvu, tofu a huby nakrájame nadrobno. Do hrnca nalejeme asi tri litre vody a dáme variť. Kým nám voda zovrie, orestujeme si kuracie mäso. Stačí krátko - päť šesť minút, keďže sa bude ešte variť. Pri restovaní mäso osolíme a okoreníme.
Do vriacej vody vysypeme orestované mäso a ostatné nakrájané prísady a varíme 20 minút.

Po 20 minútach nalejeme do polievky aspoň deci sójovej omáčky, 4-5 lyžíc octu, trochu sezamového oleja, chilli omáčky, štipku cukru, čierne mleté korenie, pár chilli papričiek. Ak sa mi zdá polievka málo kyslá, pridám aj klasický ocot, ktorý je silnejší ako ryžový. Platí že treba pridávať pomaly, ochutnávať a dosypávať. Práve včera sa mi podarilo prisypať viac cukru ako treba a urobil som sladkoostrokyslú namiesto ostrokyslej. Necháme krátko prevariť.

Sójová omáčka nám zafarbila polievku do toho správneho odtieňa, teraz je načase zahustiť ju do rôsolovitej konzistencie. To dosiahneme tým že 2 - 3 lyžice solamylu rozmiešame v studenej vode a vlejeme do polievky za stáleho miešania.

Nakoniec do polievky vlejeme rozmiešané vajcia a môžeme jesť.
