reklama

Spravme si Slovensko...

Stručný návod ako si spraviť taký malý funkčný štátik so spokojným osadenstvom a fungujúcou štruktúrou. Je to tak jednoduché, veď posúďte sami...

Písmo: A- | A+

ÚZEMIE

Na začiatok si treba vytvoriť aké - také teritórium, najlepší spôsob je oddeliť sa od celku a všetko čo bolo zaujímavé a prosperujúce nechať tej druhej polovici.

NÁZOV

Názov nášho štátu vyberieme podľa jeho občanov, zatiaľ to volajme Slovensko.

HLAVA

Každý štát by mal mať niekoho koho budeme chváliť a v čase nepokoja nadávať mu, vhodný kandidát by mal byť starý, brada a okuliare mu na dôveryhodnosti môžu len pridať. Základom je dobrá pamäť, aby nezabudol opakovať čo mu nakážu. Volajme ho trebárs prezident.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

BYROKRACIA

Dáme dokopy kvantum popísaných strán, ktoré nedávajú žiaden zmysel a nikto ich nečíta. Základom je aby každá strana poprela všetko čo je napísané na predošlej. To budeme volať zákon.

Tiež vytvoríme množstvo budov, kde bude kvantum dverí a telefónov, ľudí tu stačí minimum veď občan počká, kde by sa predsa ponáhľal.

OCHRANA A PORIADOK

Potrebujeme dosť ľudí, ktorí majú radi zelenú farbu, dáme im autá a napíšeme na nich „pomáhať a chrániť“, ideálne bude ak sa ich budú všetci báť a nikto im nebude veriť. Volajme ich.... Čo ja viem, napríklad policajti.

PENIAZE

Dovolíme ľuďom zarábať aby sme im mali vzápätí čo vziať, budeme im pod nohy hádzať čo najväčšie polená a zvyšovať všetky poplatky aké sa len bude dať. Ak by sa náhodou niekomu darilo, je potrebné poslať na neho minimálne tri kontroly ak by ani tie nič nezistili, treba pridať jednu počmáranú stranu do vyššie spomenutého zákona, ktorá nám pomôže uložiť sankciu. To volajme rozvoj, ale núka sa aj „oficiálna úžera“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ZDRAVIE

Tu platí len jedno pravidlo: Zo zdravia/chorôb ľudí si spravme biznis!!! Volať to budeme zdravotníctvo.

PRÁCA

Kto bude chcieť pracovať nech drie, kto nebude chcieť nech je doma, pracujúci zarobí aj na neho. Čím menej robí tým dostane viac – to nazvime sociálnym cítením.

KOMUNIKÁCIE

Všade nasekajme kopu ciest a značiek, po zime ich stačí upravovať zhruba v júni. Rekonštrukcie je vhodné robiť najmä počas letnej sezóny aby pracovníci neprechladli a občan v kolóne uvidí ako pilne pracujú cestári. Volajme to v skratke doprava.

No a to je tak zhruba všetko viac toho skutočne netreba.

Pavol Rusňák

Pavol Rusňák

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zbožňujem hudbu a knihy. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu