reklama

Prečo nevolím Mr. Retro-Drozda za starostu Ružinova

Snažím sa spomenúť na niečo čo som si zapamätal zo starostovania Mr. RetroDrozda.  Za jeho starostovania som bol poslancom Ružinova za Trnávku. Bez väčšej námahy si spomínam na niekoľko faktov, kľúčové slová: zmena stavby pred dokončením, nájom reštaurácie , nájomné byty , odmeny po volebnej prehre s Dušanom Pekárom, stavebné povolenia a územné rozhodnutia na poslednú chvíľu, Smolec&masírovanie Ružinovčanov, ... ale poďme pekne po poriadku, ponúkam môj subjektívny pohľad na vec.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Obrázok blogu

Retro – zmenou stavby pred dokončením zo schválených 17 na 31, resp. reálnych 25 poschodí.

Vtedajší starosta RetroDrozd povolil cez inštitút zmeny stavby pred dokončením zvýšenie Ružinovského Retra zo 17 na 25 poschodí. Developer nemal hanbu žiadať o zvýšenie až na 31 poschodí, ale všetci dobre vieme že ak chcel získať cieľových 25, musel v požiadavke na zmenu nadsadiť. Pod zmenou stavby pred dokončením si predstavujem napr. zmenu sklonu strechy, iný materiál strešnej krytiny, ale navýšenie poschodí zo 17 na 25? Ak je na poschodí povedzme len 6 bytov, tak touto zmenou Mr.Retro developerovi daroval ďalších 48 bytov. Ak by som na byt rátal priemernú cenu bývalých 3.000.000 SKK, tak navýšením developer inkasuje o cca 140 miliónov pôvodných peňazí resp. cca 4,8 milióna EUR. FÚUUHA, rozmýšľam aký oldomáš mohol Drozdovi tento approval priniesť a stálo mu to za to aj napriek predpokladanej kefe - nezmazateľnej stope na jeho budúcej politickej kariére? „Náhodne“ spoločná dovolenka s potápaním v exotickej krajine s developerom Retra predpokladám bola len malá odrobinka z celkového „obchodného podielu na transakcii“. Nie som odborník na stavby, ale predpokladám že stavebník musel vedieť vopred že bude môcť stavať 25ku. Základy na 17 poschodovú budovu asi budú trošku iné, ako na 25 poschodovú, čí?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prenájal reštaurácie pri zimáku švagrovi.

Hádajte na koľko maximálne rokov môže starosta prenajať napr. reštauráciu? Odpoveď je na 10. Mno, a starosta Mr. Retro za výhodných podmienok prenajal reštauráciu na novom zimnom štadióne svojmu švagrovi. Zdá sa Vám to Ružinovčania transparentné a spravodlivé? Mne NIE.

Nájomný byt sekretárke.

MČ Ružinov má niekoľko nájomných bytov, ktoré sa prideľujú žiadateľom, obvykle sociálnym prípadom.

O nájomný byt v Ružinove žiadalo v roku 2008 šesťdesiat ľudí. Medzi nimi aj zamestnankyňa Miestneho úradu, Drozdova asistentka. Čuduj sa svete, práve ona bola medzi šťastnou desiatkou, ktorej Drozd byt priklepol. Nedokážem sa vyjadriť či išlo o sociálny prípad, ale viem že asistentka chodila do práce nie nožmo-peši, ale na luxusnom bielom off-roade Lexus RX 330.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Keď si Ružinovčania zvolili po Drozdovi za starostu Dušan Pekára, Pekár zmenil pravidlá a vzdal sa kompetencie prideľovania bytov, ktoré boli prideľované štandardne via sociálnu komisiu.

Odmeny po prehratých voľbách.

Po tom, čo prehral v novembri boj o stoličku starostu Ružinova s Dušanom Pekárom, stihol na poslednú chvíľu štedro odmeniť svojich „najvernejších“. Napríklad vyššie spomínanej sekretárke pridelil odmenu 13.000 EUR. Nižšie je info o ďalších darovaných odmenách. Ružinovčania, myslíte si že takto sa majú spravovať verejné financie t.j. Vaše dane? Ja NIE.

Z daní Ružinovčanov na odmeny najvernejším:

SkryťVypnúť reklamu
reklama
  • Iveta Pitáková sekretárka 13 000 eur

  • Lívia Švehláková vedúca útvaru starostu 13 000 eur

  • Alena Kaňková prednostka 17 000 eur

  • Miroslav Sabovčík sekretariát starostu 12 000 eur

  • Maroš Smolec hovorca 12 880 eur

  • Ivan Hevier šofér 7 285 eur

Pracujem v IT v komerčnom, nie verejnom sektore v top konzultačnej firme, ale s takouto výškou odmien som sa nestretol. Drozd nemá problém vyplatiť z verejných peňazí (daní Ružinovčanov) svojmu šoférovi 7 tisíc a sekretárke 13 tisíc. Tento pán nemá hanbu a o5 kandiduje na starostu Ružinova a z volebných bilboardov nám v štýle Vila Rozborila zabezpečí aj Ružové z Neba.

Územné rozhodnutia a stavebné povolenia.

Po prehratých voľbách podpísal 10 územných rozhodnutí a stavebných povolení. Ukázal to auditu na stavebnom úrade, ktorý dal vypracovať nový starosta Dušan Pekár. Drozd za rok 2010 podpísal viac ako 70 územných rozhodnutí a stavebných povolení, z čoho 10 až po voľbách, keď už bolo jasné, že mestskú časť už ďalej nepovedie. Napr. po voľbách v decembri 2010 povolili výstavbu 57 bytov na Hraničnej ulici, 17-poschodové biznis-centrum na Prievozskej a bytový dom na Mierovej ulici.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ľavá ruka Drozda – Maroš

Na základnej aj strednej škole som mal prezývku aj krpec. Keď som prvý krát stretol Maroša, moje mindráky sa vyparili. Za Drozda vládol ružinovskej telke a echu, dúfam že sa nedožijem času že sa to zopakuje. Toľko servilnosti a nekorektnosti som nezažil. Maroš na mňa a moju rodinu v komunálnej kampani pred 4 rokmi nakydal vlečku hnoja a mal možnosť, ale nie odvahu sa ospravedlniť. Mňa vtedy bez jediného bilbordu do zastupiteľstva zvolili, jeho nie a nepomohlo mu ani more plagátov s jeho krásnymi drobcami. Terazky vsadil na inú kartu. Bilboardov má možno ešte o kúsok viac (z Drozdovej nadštandardnej odmeny?), ale ten výraz tváre je jasný. Zvoľte ma a ja vás ... Posúďte sami (odporúčam aj príspevky na "nezávislom" webe www.smolec.sk)

Obrázok blogu
Pavol Šmilňák

Pavol Šmilňák

Bloger 
  • Počet článkov:  20
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som šťastne ženatý, otec piatich detí, kresťan, projektový manažér v oblasti BI a DWH, angažovaný občan so skúsenosťou v lokálnej politike. Cítim osobnú zodpovednosť za dianie okolo mňa. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáZ poslaneckej lavice v RužinovDenník z púte do CompostellyMIX MAX

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu