reklama

Pohyblivý pohľad

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Počuť len tlmené buchotanie kolies vlaku odrážajúce sa od železných koľajníc. Objavujú sa prvé slnečné lúče a odkrývajú to, čo schovala tma predošlej noci. Do týchto momentov všetko spalo, akurát zopár študentov a pracujúcich sa silou vôle (a že jej bolo treba naozaj dosť) došuchtalo na starú známu vlakovú stanicu.

Nastupujúc do žltého čuda „číslo 1006" stojaceho na „nástupišti číslo 3" lákajúceho vycestovať ďalej ako na plánovanú trasu opakujúcu sa každé ráno presne o 6:13, som si to uvedomila. Hoci ma stálo nadľudské úsilie opustiť teplé prostredie mojej mäkkej postele, vyplatilo sa. Dúfam, že ma nikdy neprestane fascinovať svet za vlakovým oknom. Vyzerá akosi inak. Ten pocit, keď prechádzate ponad spiace domčeky a jediné pohybujúce sa objekty sú vypustené kravy alebo sliepky spôsobuje, že sa cítite akosi privilegovane, že iba vy a pár šťastlivcov sediacich náhodou v tom istom vlaku máte možnosť nezávislého pozorovania sveta, ktorý žije svojím rytmom. Dýcha pomalým tempom spiaceho človeka. A upokojuje.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Magic always comes with a price. Obľúbená a často sa opakujúca veta hlavnej postavy jedného z mnohých seriálov (to viete, vysokoškolské štúdium vyčerpáva), ktoré sledujem. Ja za mágiu považujem tieto rána strávené kolísaním sa vo vlakovom kupé, kde sedím s ľuďmi, ktorých vidím (väčšinou) prvý a posledný raz v živote. Niekedy mi chýbajú v tom vlaku známe tváre, s ktorými by som sa mohla detsky tešiť zo slnka, teplovzdušných balónov na oblohe alebo len tak sedieť a pozerať von na prebúdzajúcu sa prítomnosť. Viem však, že pristúpia na inej stanici, alebo sa k nim tým istým vlakom vrátim späť. Vždy ich nájdem, lebo, ako sme si povedali, nikdy ich neprestanem hľadať. A zatiaľ si budem užívať nové zážitky s neznámymi ľuďmi v kupé, ktorí mi zmenili život možno práve tým, že si pomýlili sedadlo, na ktorom mali sedieť.

Simona Pazderníková

Simona Pazderníková

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka, blondína (hoci nie celkom prirodzená), kamarátka. Práve teraz sa zaoberám objavovaním sveta a seba v ňom. A viete čo? Baví ma to! Neskutočne. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu