reklama

Budúcnosť (môjho Slovenska) je teraz

Naozaj si nepamätám, kedy som naposledy bol tak nadšený a cítil obrovskú šancu pre Slovensko a zároveň som sa tak bál práve o budúcnosť Slovenska. Tá hranica medzi nadšením z budúcnosti a strachom o budúcnosť je nebezpečne tenká, keď jediným rozhodujúcim faktorom je vôľa, presvedčenie a momentálna nálada Slovákov s volebným právom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

Podobných blogov je veľa, no myslím, že práve teraz sú obzvlášť potrebné v tomto rozhodujúcom období medzi 1. a 2. kolom prezidentských volieb. Proti sebe stoja 2 kandidáti a tu nie je ani čas, ani priestor na strkanie hlavy do piesku a hranie sa na to, že Andrej Kiska mi je jednoducho nesympatický, či už vzhľadom alebo spôsobom zbohatnutia.

Ak človek založí a vlastní úspešné firmy a následne ich predá, tak za ne logicky dostane peniaze a logicky ich nebude málo. Andrej Kiska o sebe od začiatku tvrdí, že je úspešný a finančne zabezpečený človek a všetok svoj majetok priznal, na rozdiel od Róberta Fica. Musíme byť tak závistliví? Musí nám ležať v žalúdku každý jeden úspešný človek, ktorý legálne zarobil milióny eur (áno, aj to sa dá), podotýkam pred vstupom do politiky? (Na rozdiel od Róbera Fica, ktorý nelegálne zarobil milióny eur v politike). Aj keď, Slovákom vo všeobecnosti vadia už ľudia s mesačným príjmom nad 1500-2000 €, tak nad čím sa tu ja vlastne pozastavujem, že.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stoja proti sebe 2 úplne rozdielni kandidáti. Róbert Fico, človek, ktorý je v politike 22 rokov a ktorý s prestávkou už 6 rokov kontinuálne vedie našu krajinu do čím ďalej, tým horšieho stavu (rozumej Mečiar v mladšom vydaní) a oproti nemu stojí Andrej Kiska, človek, ktorý sa roky pohyboval v biznis prostredí, zakladal firmy, vytváral pracovné miesta a v neposlednom rade založil charitu, ktorá reálne pomohla niekoľkonásobne vyššiemu počtu ľudí, než celá Ficova vláda dokopy. Teda človek, ktorý podľa jeho vlastných slov od života veľa dostal a on to chce životu vrátiť.

A Róbert Fico si naplno uvedomuje, že mu tečie do topánok a že nesplnené sľuby jeho vlády a kauzy typu SPP, jeho veličenstvo Štefan Harabin, emisie, 85 miliónov pre SMER vlastnou hlavou, či jeho prítomnosť v byte na Vazovovej mu vytvárajú veľmi vratkú pôdu pod nohami, a tak začína vykrikovať, osočovať Andreja Kisku, poukazovať na jeho politickú neskúsenosť (no zabúda na fakt, že sa jedná o ostrieľaného manažéra) a tvrdiť, že má dôkazy o jeho nelegálnej činnosti, či o tom, že je scientológom snažiac sa znechutiť verejnosť a odradiť ju od volenia Andreja Kisku. Žiadne dôkazy nemá. Celé toto jeho divadlo je umocnené tým, ako sa Fico snaží navodiť dojem ufňukaného a ublíženého chlapca, ktorému chce celý svet (prinajmenšom celé Slovensko) robiť zle a do prieku. A my mu pritom chceme len klepnúť po prstoch.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Róbert Fico je demagógom, ktorý zavádza na pravidelnej báze, je samozvaným majstrom v populizme, no sprostý nie je a začína si uvedomovať, že pomaly, ale isto sa jeho moc a popularita blíži ku koncu. A tak dochádza na slová istého človeka zo sociálnej siete, ktorému dedo zvykol hovoriť: "Dávaj si v živote pozor na besného, zdochýnajúceho koňa- prská, hryzie a kope na všetkých okolo, pokým ešte stojí na slabnúcich nohách."

Budúcnosť môjho milovaného Slovenska je teraz a nám zostáva 11 dní na to, aby sme debatovali nielen medzi sebou, ale hlavne s našimi rodičmi, príbuznými a obzvlášť starými rodičmi, argumentovali sme s nimi a presvedčili ich o tom, čo je v tejto chvíli správne, pretože nasledujúce voľby rozhodnú o mnohých veciach. Máme príležitosť pomaly nasmerovať SMER na smetisko politických dejín, kam s HZDS patrí. No ak nepôjdeme voliť, tak nemáme najmenšie právo sťažovať sa na to, ako zle sa na Slovensku máme. A ja som si práve spontánne kúpil spiatočnú letenku a na pár dní Slovensko prídem, dám svoj hlas Andrejovi Kiskovi a svoju morálnu povinnosť si splním. Prosím, pridajte sa ku mne.

Peťan Lukáč

Peťan Lukáč

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som. A som za to obrovsky vďačný.Môj profil na LinkedIn-http://sk.linkedin.com/in/peterlukac1 Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu