reklama

Funkčné referendum - nástroj na zmenu

Pokiaľ chceme uskutočniť zmenu, dokážeme to aj svojpomocne. Musíme však vytvoriť tlak, aby sa naše požiadavky schválili. Nechceme veľa, chceme funkčné referendum.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Leto sa končí a spoločnosť sa pomaly prebúdza do reality. Obyvateľstvo utratilo posledné peniaze na dovolenky, ak nejaké vôbec mali a začína sa šetrenie na Vianoce. Kto sa tu našiel? Ty, ty aj ty? Naša vlasť upadá do marazmu a apatie čoraz viac. Pár jednotlivcov si už úplne robí s obyvateľmi krajiny čo chce. A nám je to asi jedno... Alebo sa mýlim? Nájde sa ešte skupina zodpovedných a postaví sa na stranu rozumu. Pozrie sa do zrkadla a povie si: "Ja takto žiť nechcem... !" 3 000 000 "kladivo" exekúcií tlači ľudí k múru. Živnostníci sa vytrácajú, dôchodcovia sa trasú, aby sa nedostali do nemocnice, lebo zahynú a čakajú na cca 12 EUR vianočného príspevku, lebo ten ich asi vytrhne z biedy... a takto si tu spokojne žijeme a pozeráme sa do neba so slovami: "DOKEDY ?" 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako z toho von? 

Jasná a zreteľná požiadavka: Sfunkčnime spoločne referendum !!!

Dajme mu vážnosť ako si zaslúži. Dajme mu záväznosť pre politikov, dajme mu platnosť zmenou nadpolovičnej účasti všetkých voličov a začnime sa rozprávať o možnostiach jeho vyhlásenia. 

Ten kto povie, že referendum je drahé, nech myslí na to, že denne utekajú milióny EUR na stratové položky, čierne diery, vačky vyvolených... Rozhodnime spolu či chceme EÚ, Nato, základne, ... Ak môže byť takto funkčné referendum na komunálnej úrovni, môže byť funkčné aj celoštátne. Myslíte si, že ľudia nebudú vedieť rozhodovať o zložitých otázkach? Načo máme RTVS? Okrúhle stoly a odborníci nech vedú voličov k správnym rozhodnutiam. Veď si platíme predsa koncesie !!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rozhodujme priamo ! Buďme zasa raz zodpovední k sebe a ďaľším generáciám. Ak ľudia pochopia, že majú moc rozhodovať, apatia sa rozplynie ako jesenná hmla babieho leta...

https://www.facebook.com/events/825405064156388

Peter Čačko

Peter Čačko

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som živnostník, ktorý sa zaujíma o situáciu na Slovensku a nie je mu jedno, kam smerujeme. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu