reklama

Aj takto padal Mubarak

Nie do vetra letí otázka na transparente niektorých protestujúcich vo Viedni „EU: für Demokratie oder für Diktatur?" Fotografie z demonštrácie

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
Obrázok blogu

Svet zažíva v týchto dňoch svoje krušné, revolučné chvíle, nielen z hľadiska osobnej slobody jednotlivcov či celých národov, ale aj - a možno predovšetkým - z politického a ekonomického hľadiska. Egyptský najvyšší už vypočul hlas ľudu - nemohol inak. Či sa svojho trónu v najbližšom čase vzdá aj najdlhšie v súčasnoti vládnuci prezident Kaddáfi, alebo či dokáže tvrdosť svojej hlavy, je otázne.

Kým v našich geografických šírkach vnímame pojem diktatúra ako čosi minulé a principiálne nenavrátiteľné (tí najmladší hádam až neuveriteľné a nepredstaviteľné), respektíve - v prípade súčasných diktatúr - ako čosi čo sa nás predsa netýka, svetom stále hýbu sily, ktorých obeťou je sloboda miliónov ľudí. Je až zarážajúce, kam môže viesť „politika". Mám na mysli fakt, že niektoré západné mocnosti, deklarujúce demokraciu a v nej zakotvenú toleranciu, dokážu byť nie len tolerantné k netolerancii niektorých diktatúr, ale dokonca im tento právne bezprávny stav „vyhovuje" a strachujú sa pred potenciálnymi zmenami v ich teritóriach. Nie do vetra teda letí otázka na transparente niektorých protestujúcich vo Viedni „EU: für Demokratie oder für Diktatur?"

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nasledovnými fotografiami sa chcem vrátiť k Egypťanom, ktorí tvoria početnú komunitu aj v susednom Rakúsku a svoju vôľu po slobode (spolu s aktivistami) sa rozhodli prejaviť aj tam. Fotografie sú z demonštrácie vo Viedni na Stefansplatz zo dňa 4. februára 2011.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Peter Chrenka

Peter Chrenka

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som, ktorý som.www.peterchrenka.com Zoznam autorových rubrík:  FotoCestovanieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu