reklama

Už päťdesiatpäť rokov Žilinčan

Cez víkend som v kruhu rodiny oslávil narodeniny, chýbala len dcéra Martinka, ktorá bola na ceste z Viedne. 55 rokov prežitých v našom krásnom meste a ja som vďačný za každý jeden z nich.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
S rodinou, chýba len dcéra Martinka.
S rodinou, chýba len dcéra Martinka. 

Je úžasné, ako život človeku v každom veku prináša nové výzvy:

Keď som mal 8 rokov, mojou najväčšou výzvou bolo zvíťaziť v nekonečných chalanských súbojoch o "územie nikoho" medzi Hlinami VII a VIII (dnes tadiaľ vedie estakáda).

​Keď som mal 15, snažil som sa vyrovnať s tým, že ma neprijali ani na jedno žilinské gymnázium pre nepriaznivý kádrový posudok (môj otec sa v 1968 postavil proti okupácii). Podarilo sa mi to tak, že som ďalšie štyri roky v drese gymnázia v Rajci "na truc" vyhrával všetky medziškolské súťaže v okrese.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď som mal 25, oženil som sa a založil v Žiline rodinu – máloktorá výzva sa vyrovná snahe byť dobrým otcom a manželom. Pevne verím, že som uspel. 

Keď som mal 33, spolu s partiou priateľov sme zariskovali a pokúsili sme sa vybudovať niečo výnimočné v oblasti, ktorú milujeme. Narodil sa Nereus, dnes najväčší plavecký klub na Slovensku, ktorý za posledných 20 rokov naučil 15 000 ľudí v Žiline a okolí plávať. 

Keď som mal 39, po prvý krát som kandidoval do mestského zastupiteľstva. Chcel som pomôcť rozvoju žilinského športu, netušil som, že mojou úlohou bude postaviť sa pľundrovaniu Jána Slotu. Štúrovo námestie ani amfiteáter sme už bohužiaľ nezachránili, ale Slotu sme zo žilinskej radnice vyhnali.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes mám 55 a predo mnou je ďalšia výzva. Chcem zúročiť svoje skúsenosti a svoju lásku k nášmu mestu a preto sa uchádzam o dôveru VÁS, svojich priateľov, známych, susedov a spoluobyvateľov ako kandidát na primátora Žiliny


Či už uspejem alebo nie, ďakujem svojej rodine a všetkým tým, ktorých som na tejto ceste stretol alebo ešte len stretnem.

Peter Fiabáne

Peter Fiabáne

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som srdcom Žilinčan. V tomto meste som sa narodil, vyrástol a žijem tu dodnes. Život som zasvätil športu, vybudoval som plavecký klub Nereus Žilina. Práve téma športu a láska k rodnému mestu ma priviedla ku komunálnej politike. 16 rokov som pôsobil ako mestský poslanec.V komunálnych voľbách 2018 som získal dôveru Žilinčanov a bol som zvolený za primátora nášho mesta. Viac o mne, mojom tíme a našich plánoch pre Žilinu sa dozviete na mojej facebookovej stránke, na www.planzilina.sk alebo na oficiálnych stránkach mesta - www.zilina.sk. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu