reklama

Blížime sa do cieľovej rovinky

Už o niekoľko dní nás čakajú voľby. Som presvedčený, že sa Žilina potrebuje pozerať dopredu, hľadať a realizovať riešenia, prospešné pre všetkých obyvateľov mesta, nie iba pre pár vyvolených jednotlivcov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Túto víziu mesta som vám predstavil. Som hrdý na to, že sa mne a môjmu tímu podarilo viesť pozitívnu kampaň, ale veľké množstvo útokov, ktoré sa na nás posledné týždne a dni valia, ma nútia reagovať.

Ako vytrvalostný športovec a triatlonista viem, že záver býva najťažší. A je to tak. Moja predstava spravodlivej Žiliny sa zjavne nepáči niektorým „podnikateľom“, ktorí sa boja môjho úspechu vo voľbách a posledné týždne útočia na všetko, čo mi je v živote najdrahšie – moju rodinu, mojich priateľov, moje hodnoty a presvedčenie, plavecký klub Nereus, ktorý som vybudoval, aj spôsob akým som ho budoval.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Moja rodina za komunizmu pocítila tvrdú ruku režimu, otec v roku 1968 stratil prácu a my, ako jeho deti, sme sa neskôr nemohli dostať na školy. No aj tak ma obvinili, že spolupracujem s bývalými ŠtBákmi.

  • Môj vzťah k rodičom a fakt, že sme s manželkou postavili dom 4km od Žiliny, aby sme im boli v starobe bližšie – zneužívajú a tvrdia, že nie som Žilinčan.

  • Ako jediný kandidát otvorene vystupujem proti G. Trabelssiemu, lebo jeho vplyv v tomto meste považujem za veľmi škodlivý. Aj tak sa ma snažia spojiť s Trabelssiem.

  • Podporuje ma takmer celá súčasná opozícia a ako poslanec som opakovane vystupoval proti primátorovi Chomovi. Napriek tomu ma spájajú SMERom a Chomom.

  • Vybudoval som s partnermi v Žiline úspešný plavecký klub, ktorý naučil 15 000 detí plávať. Vychoval rekordérov a reprezentantov, pričom sme sa celý čas snažili robiť našu prácu za také peniaze, aby si mohlo dovoliť plávať každé dieťa – obvinili ma, že zneužívam mestský majetok - plaváreň na vlastné obohacovanie.

  • Plavecký klub Nereus som minimálne posledných desať rokov viedol prakticky sám, často s pomocou rodičov a zamestnancov Nereusu. Moji spoločníci boli spoločníkmi len podľa názvu, na rozvoji klubu sa podieľali minimálne. Nakoniec som to nevydržal a rozhodol sa z plaveckej školy odísť. A potom všetkom ma moji bývalí spoločníci týždeň pred koncom kampane verejne a podlo napadli v Trabelssieho novinách Žilinec, v článku plnom lží a poloprávd, bez toho, že by som dostal priestor na vyjadrenie.

Tieto krivé obvinenia boli pre mňa samozrejme veľkým sklamaním, ale šport ma naučil bojovať a nikdy sa nevzdávať, pretože moje svedomie je čisté. Som pripravený v cieľovej rovinke ešte poriadne zašprintovať, pretože viem, že Žilina má na to, aby bola moderným a otvoreným mestom a nie mestom čiernych stavieb, skrytých záujmov a anonymných útokov.

Verím Žilinčanom, že dokážu odlíšiť pravdu od lži.

10. novembra rozhodneme spoločne o ďalšom osude nášho mesta.

Peter Fiabáne

Peter Fiabáne

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som srdcom Žilinčan. V tomto meste som sa narodil, vyrástol a žijem tu dodnes. Život som zasvätil športu, vybudoval som plavecký klub Nereus Žilina. Práve téma športu a láska k rodnému mestu ma priviedla ku komunálnej politike. 16 rokov som pôsobil ako mestský poslanec.V komunálnych voľbách 2018 som získal dôveru Žilinčanov a bol som zvolený za primátora nášho mesta. Viac o mne, mojom tíme a našich plánoch pre Žilinu sa dozviete na mojej facebookovej stránke, na www.planzilina.sk alebo na oficiálnych stránkach mesta - www.zilina.sk. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu