reklama

Za bustu Sagana chce radnica vyhodiť 60-tisíc eur!

Na dnešnom mestskom zastupiteľstve navrhol druhý viceprimátor, aby sa z rozpočtu mesta Žilina vyčlenilo 60-tisíc eur na bustu pre Petra Sagana. Som športovec, a preto o to viac viem oceniť úspechy nášho rodáka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (40)

Vážim si, čo urobil pre naše mesto, Slovensko, a tiež čo robí pre celosvetovú cyklistiku. Peťo, vďaka, za všetkých Žilinčanov!

Ako šéf poslaneckého klubu nezávislých poslancov však za ostatné mesiace na mestskom zastupiteľstve riešime s kolegami také neuveriteľné veci, že človeku sa nad tým rozum začína pozastavovať.

Najskôr to bola bezplatná hromadná doprava pre všetkých, lebo si to dal pán primátor do svojho volebného programu. Následne sme schvaľovali, ale našťastie neschválili Areál žilinského športu (AŽIŠ), ktorý tiež mal pán primátor vo svojom volebnom programe. Podotýkam, že bezplatná doprava by nás mala stáť 2,5 milióna eur ročne a za výstavu AŽIŠ-u zaplatíme 57 miliónov a naviac po dobu 20 rokov budeme ročne platiť z daní občanov mesta 6 miliónov eur. K tomu ešte jedno AUDI v plnej výbave pre primátora za takmer 80-tisíc eur a teraz busta pre Peťa Sagana za 60-tisíc eur.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
(zdroj: www.cyclingweekly.co.uk)

Podotýkam, že stále patríme medzi najzadĺženejšie mestá na Slovensku! Normálnemu človeku sa „panenky musia pretáčať“ a nie to ešte poslancom, ktorí majú tieto nápady mesta legalizovať. A k tomu ešte perlička: umelecké stvárnenie Petra Sagana má robiť bez verejnej súťaže pán Ladislav Berák, ktorý už zopár „nepodarkov“ z čias socializmu a bačovania Slotu „povyrábal.“

Smutné je, že priama finančná podpora mesta na činnosť našich športových klubov pre aktívnych mladých športovcov je ročne v hodnote 45-tisíc eur. A to máme 60 klubov!

Smutné je tiež, že kolegom poslancom volajú alergici, lebo je nepokosené, smutné je, že takmer v každej mestskej časti máme rozbité cesty, chodníky a ostatné ani nekomentujem, veď ľudia najlepšie vedia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dobrou správou je, že nám radnica práve povedala, že má voľných 60-tisíc eur :), a keďže s bustou nesúhlasíme, čo tak postaviť napríklad modulárnu pump-track dráhu pre cyklistov, takú ako majú v Martine. Určite je to oveľa zmysluplnejšia podpora pre všetkých mladých cyklistov ako nejaká busta. http://www.teraz.sk/regiony/video-bike-park-v-martine-otvorili-uka/193817-clanok.html

Obrázok blogu
(zdroj: rouleur.cc)

Martinčanov vyšla dráha na 24-tisíc a zo zvyšných peňazí by sme mohli podporiť mnohé ďalšie aktivity. Aj na zviditeľnenie Petra Sagana v našom meste. Mohli by sme si ho uctiť napríklad názvom ulice, športoviska, vyhotoviť pamätnú mincu alebo známku. Z hľadiska marketingu oveľa kreatívnejší, modernejší, ale určite aj finančne primeranejší prístup ako bronzová hlava pre mladého cyklistu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Osobne si myslím, že aj Peter Sagan by bol za takýto návrh oveľa radšej ako za vlastnú hlavu zväčšenú v bronze...

Peter Fiabáne

Peter Fiabáne

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som srdcom Žilinčan. V tomto meste som sa narodil, vyrástol a žijem tu dodnes. Život som zasvätil športu, vybudoval som plavecký klub Nereus Žilina. Práve téma športu a láska k rodnému mestu ma priviedla ku komunálnej politike. 16 rokov som pôsobil ako mestský poslanec.V komunálnych voľbách 2018 som získal dôveru Žilinčanov a bol som zvolený za primátora nášho mesta. Viac o mne, mojom tíme a našich plánoch pre Žilinu sa dozviete na mojej facebookovej stránke, na www.planzilina.sk alebo na oficiálnych stránkach mesta - www.zilina.sk. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu