reklama

Som proti zákonu o registrovanom partnerstve

V týchto dňoch sa má v parlamente debatovať o zákone o registrovanom partnerstve. V médiách je o tom až neprirodzene ticho. Akoby sa to chcelo len tak v tichosti odsúhlasiť. Snažím sa do tohto ticha zakričať môj skromný názor: som proti schváleniu tohto návrhu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Nesúhlasím s týmto návrhom preto, lebo vedie k zničeniu obrazu rodiny. Neviem ako vy, ja som si vždy predstavoval rodinu ako otca, mamu a ich deti. Synovia majú oči po mame, dcéry zase po otcovi. Okrem fyzických podobností, majú aj iné. Učia sa od maminej rozvahy, ale aj od otcovej cieľavedomosti; od maminej pokory, ale aj otcovho sebavedomia; od maminho pokoja, ale aj od otcovej výbušnej povahy.

Stále mám pred sebou ten obraz. Dvaja ľudia, ktorí sa tak milujú, že vďaka ich láske dostáva priestor niekto tretí. Dvaja ľudia, ktorí sa rozhodnú sľúbiť si vernosť až do konca života, a tak sa starať o ich vlastné deti. Dvaja ľudia, ktorí sa rozhodli byť prínosom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nemáte pocit, že sa týmto zákonom postupne zničí obraz rodiny? Už nebudú dvaja ľudia, ktorí chcú byť prínosom, ale dvaja ľudia, ktorí žiadajú akceptáciu ich vlastnej inakosti. Už nebude mama a otec, už budú len dvaja rodičia.

Chcem, aby bol zanechaný obraz rodiny. Alebo máte iný obraz?

Peter Hric

Peter Hric

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Rád počúvam názory ľudí, rád spoznávam pravdu a rád kreslím mapy. Zoznam autorových rubrík:  Čo život priniesolNázory a postrehy

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu