reklama

“Veľká časť toho, čo sa udeje, bude závisieť od vašej modlitby…” hovorí Mária.

V tomto čase neistoty a chaosu, miliónov rozličných postojov, názorov , riešení a postupov, tu existuje Niekto, kto nám vysvetli hlbší zmysel toho, čo sa to tu deje? Je tu Niekto, kto nám ukáže svetlo na konci tunela...?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Ján Pavol II. nám svojho času povedal, že Medžugorie je nádejou pre svet. Odtiaľ už niekoľko desaťročí prichádzajú výzvy na obnovu ducha, modlitby, pôstu a pokánia…, ktoré nateraz zobralo vážne veľmi malo ľudí!

V spoločnosti prevláda, tak ako nás na to často upozorňoval spomínaný pápež kultúra smrti! Konkrétnymi dôsledkami tejto kultúry je nárast egoizmu a hedonizmu (veď život si podľa mnohých treba užiť...), narastajúci zhon po materiálnych dobrách a vytemňovanie Boha z osobného i spoločenského života. Je tu útok na život nenarodených deti, predčasné ukončenie života vo forme eutanázie, spolunažívanie párov bez manželstva a morálky atď. Až po nezodpovedné sa správanie k planéte a zamorovanie ovzdušia, pôdy, mori a oceánov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V skutočnosti by sme mali ďakovať Bohu, že nás zastavil, lebo sami by sme to nedokázali… Dostali sme čas na hlbokú sebareflexiu, očistu a nápravu…

Otázkou teda nie je, ako sa čim skôr dostáť do „normálu“, lebo veľa z toho, čo sme doteraz považovali za normálne nebolo v poriadku. Otázkou je, ako sa priblížiť k Bohu a aké prostriedky nám pomôžu obnoviť si život, vzťahy a dajú správne normy pre život.

Okrem vyššie spomenutého spoločenského neporiadku je tu aj veľmi nespravodlivo nastavený medzinárodný ekonomicky systém a nerovnomerne rozdelenie bohatstva. V rozvojových krajinách sú na prácu a aj inak zneužívane milióny deti…!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pozri: Veci našej dennej spotreby, na ktoré sú zneužívane deti… - Peter Kuchár (blog.sme.sk)

Je toho veľa, čo potrebujeme opraviť! V prvom rade si potrebujeme obnoviť úctu k Stvoriteľovi i k sebe navzájom. Je tu potreba dôkladnej očisty, ktorú nazývame aj pokáním.

Ako účinne prostriedky na obnovu ducha a vzťahov treba využiť Sväté písmo, modlitbu, pôst, sviatosť zmierenia a eucharistiu. Môžem dosvedčiť z vlastnej skúsenosti (pracujem s ľuďmi s rozličnými závislosťami), že sú to veľmi účinne prostriedky, ktoré dokážu hotové zázraky…! Dokážu zmeniť a napraviť život aj tam, kde by sme za normálnych okolnosti už nedávali žiadnu šancu. Teda u osôb na okraji spoločnosti, drogovo závislí, alkoholici, prostitútky, ľudia namočení do organizovaného zločinu a do veľmi závažných trestných činov. Vďaka týmto prostriedkom som videl veľa z týchto ľudí duchovne obnovených, doslova znovuzrodených a odhodlaných začať nový život a pomáhať iným…

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mária nás už niekoľko desaťročí v Medžugorí vyzýva, aby sme sa vrátili k Bohu a obnovili svoj vnútorný pokoj! To čo skutočne mení naše vnútro, postoje a svet sú naše modlitby a obety. Mária hovorí, že modlitbou a pôstom dokážeme zastaviť vojny a dokonca aj prírodne katastrofy… Ak je toto pravda, tak určite aj pandémie…! Modlitba a pôst patria medzi najúčinnejšie zbrane pre našu osobnú zmenu a zmenu spoločnosti.

Celosvetová pandémia tu nie je náhodou, je predovšetkým výzvou na pokánie a návrat k Bohu!

Keď sa Mária zjavila vo Fatime vyzývala ľudstvo na pokánie t.j. k modlitbe a pôstu, naši predkovia to žiaľ nezobrali vážne a ľudstvo o niekoľko rokov nato čelilo najhroznejšiemu masakru v dejinách – II. Svetovej vojne! To nebol trest za neuposlúchnutie výzvy, ale dôsledok ľudského egoizmu, ktorý sa mohol pôstom a modlitbou zredukovať a II. Svetovej vojne sa dalo predísť...! Ak by ľudstvo zobralo vážne posolstvo z Fatimy!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je smutné a môže to mať katastrofálne dôsledky, ak sa nebudeme schopní poučiť sa z vlastnej minulosti a z tragických dôsledkov toho čo prežili generácie pred nami…

Celosvetová pandémia nie je ničím iným ako vážnou výzvou k sebareflexii a zmene života, je vážnou výzvou na návrat k Bohu, modlitbe, pôstu a pokániu.

Len tak sa môže uskutočniť prísľub, ktorý nám odovzdala Mária, v ktorom nás ubezpečuje, že nakoniec bude triumfovať jej Nepoškvrnené srdce. A to nám dáva veľkú nádej do budúcna…, že zvíťazí nepoškvrnená čistota a krása nad hriechom, nespravodlivosťou a špinou…

Pozýva nás spolupracovať s Ňou a modliť sa na Jej úmysly, aby sa mohol prísľub čim skôr uskutočniť.

Mária je najmocnejšou ženou nie len Slovenska, ale aj sveta. - Peter Kuchár (blog.sme.sk)

Tu je jedna z iniciatív, pre obnovu nášho vzťahu k Bohu a vzájomné vzťahy a jednotu v našich rodinách.

Nová aktivita Dominika Chmielewského pre rodiny na pôstne obdobie - Ninive - YouTube

Nezabúdajme, že veľká časť toho, čo sa udeje v budúcnosti bude závisieť od našich modlitieb…

Peter Kuchár

Peter Kuchár

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  51x

Katolický kňaz sdb„V každom človeku je hlboká priepasť, ktorú môže napĺniť len Boh..." Blaise Pascal Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu