reklama

Stretnutie s mojím veľkým priateľom, profesorom Ivanom Hričovským

Zúčastnil som sa výročnej schôdzi záhradkárov a vinohradníkov v Zlatých Moravciach na pozvanie profesora Hričovského

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Piateho februára som mal tú česť stretnúť sa s mojím dlhoročným priateľom v spoločnosti ľudí, s ktorými sa vždy veľmi rád porozprávam v uliciach nášho mesta, ale s ktorými som sa vždy veľmi rád stretával aj z pozície primátora mesta počas rôznych akcií, ktoré organizovali. Pred prácou týchto ľudí sa vždy budem hlboko skláňať a teším sa, že som jedným z nich.

Zúčastnil som sa výročnej schôdzi záhradkárov a vinohradníkov v Zlatých Moravciach na pozvanie profesora Hričovského, ktorý naše mesto v minulom volebnom období navštívil niekoľkokrát. Poznáme sa niekoľko desiatok rokov a keďže som nielen vyštudovaný agronóm s celoživotnými skúsenosťami v tejto oblasti, ktoré som nadobudol v podnikateľskej, ako aj v súkromnej sfére, veľmi rád si vždy znova a znova vypočujem užitočné poznatky od človeka, ktorý nielen môj život a život mojej rodiny svojimi vzácnymi radami skutočne obohatil, ale aj životy mnohých ďalších zanietených záhradkárov po celom Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Spomínam si na mnohé naše spoločné chvíle, medzi ktoré patrí aj krst knihy prof. Ing. Ivana Hričovského, DrSc., doctor honoris causa, Rok v ovocnej záhrade, ktorý sa konal v roku 2013 v mestskej časti Chyzerovce. Stal som sa jej krstným otcom a do dnešného dňa som na túto knihu o láske k prírode a k všetkému, čo sa s ňou nerozlučne spája, neskutočne hrdý. Táto kniha je už dnes súčasťou každého dobrého záhradkára, ktorý potrebuje neoceniteľné rady, ako sa najlepšie postarať o zeleninovú, či okrasnú záhradku, ovocný sad a vinohrad. Podobných kníh na danú tému už v minulosti vyšlo neúrekom. Táto má však jedinečné poslanie, je ako kalendár, v ktorom sa dá listovať denne, takpovediac počnúc prvým januárom a končiac 31. decembrom. Touto knihou sa čitateľom dostalo do rúk dielo nesmiernej hodnoty, ktoré nie je len návodom na prácu s pôdou, ale aj príjemným pohrávaním sa s ľudskou dušou a citmi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Za záslužnú a obetavú prácu, výsledky v oblasti záhradkárstva a ovocinárstva a tým za pozdvihnutie pestovateľskej úrovne celého Požitavského regiónu som 29. júna 2013 udelil profesorovi Hričovskému Čestné uznanie primátora mesta Zlaté Moravce.

„Milý pán profesor, ďakujem Ti z celého srdca, že som sa stal súčasťou Tvojho života ako Ty môjho. Každé priateľstvo je pre človeka veľkým darom, o to viac si vážim to naše. Ďakujem Ti za obrovskú náklonnosť k mojej osobe, ktorú si prejavil aj na stretnutí s mestskou organizáciou u nás, v Zlatých Moravciach. Nikto doposiaľ neurobil pre slovenských záhradkárov viac, ako ty. Človek, akým si, si zaslúži aspoň 150-ročný život v plnom zdraví. Ján Amos Komenský bol učiteľ národov, ty si učiteľ záhradkárov.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rovnako by som rád poďakoval aj zlatomoraveckým záhradkárom a vinohradníkom, že som mohol byť účastný na ich stretnutí a všetkým ľuďom, ktorí sa s láskou a zodpovedne starajú o kus pôdy, ktorá nás živí, prajem ešte veľa podobných akcií, bohatú úrodu, pevné zdravie, veľa síl do práce a chuti do života.

Váš Peter Lednár

Peter Lednár

Peter Lednár

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zakladateľ šampionárne v Topoľčiankach, záhradkár, športovec, bývalý riaditeľ medzinárodnej poľnohospodárskej firmy ABG a bývalý primátor mesta Zlaté Moravce Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu