reklama

Keď Vás bolí hlava , buchnite si po prste.

Nie  raz som počul túto radu ešte ako malý chlapec. Bolesť , ktorú pocítite Vám umožní zabudnúť na bolesť hlavy. Prečo prišiel Szabo s témou krupcia v slovenskom futbale práve teraz ? Však podľa jeho vyjadrenia peniaze dával už aj predtým. Ktorú bolesť tohoto národa bolo potrebné prekryť ?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Močenok?

Čím už len môže téma korupcie pokodiť klubu z dedinky z okolia Nitry , o ktorej takmer nikto nič nevie?

Nijako.

Ako však môže pomôcť takáto aféra niekomu inému , ak sa práve v tom období v tlači najčastejšie spomína arcibiskup Ján Sokol a jeho pravdepodobná spolupráca s ŠTB?

Všimli ste si ,že od vyjadrenia Szaba sa médiá začali zaoberať témou , ktorá je slovákom veľmi blízka a dá sa ňou prekryť hocijaká bolesť toho národa.

A prečo práve Močenok ?

Výňatky z web stránok

Osobnosti obce:

  • Týkajú sa najmä duchovenstva. Väčšina je obsiahnutá v „Histórii obce“. Sú to predovšetkým myslitelia a šíritelia viery. Sv. Cyril a sv. Metod sú najslávnešimi osobnosťami obce. Medzi nich a toto obdobie patrí aj sv. Gorazd. No obdobie pred nimi asi pár stovák rokov patrí našej nastaršej osobnosti sv. Klimentovi. Všetci títo muži, ktorí vstúpili do histórii či svetových a či našich sa pričinili o rast kresťanstva. Ďalej je to množstvo biskupov a farárov, ktorý zabezpečili duchovný rast obce.

Kto však často spolupracoval s arcibiskupom?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Apoštolský nuncius navrhol vymenovať prípravnú komisiu (menovaní boli arcibiskup Ján Sokol a biskupi Rudolf Baláž, Eduard Kojnok a František Rábek), ktorá má okrem bezprostredných príprav koordinovať najmä duchovnú prípravu.

Rodáci [úprava]

  • František Rábek - slovenský rímskokatolícky biskup, ordinár slovenského Vojenského rímskokatolíckeho ordinariátu.

Vojenský biskup Rábek má dvoch nových vikárov
Vojenský ordinariát má od januára dvoch nových vikárov. Biskup František Rábek vymenoval do funkcie svojho vikára pre Ministerstvo vnútra SR majora Františka Bartoša a pre Zbor väzenskej a justičnej stráže majora Ladislava Vrábela. Ako informoval hovorca vojenského ordinariátu Peter Hajnala, úlohou biskupského vikára je zastupovať biskupa a zároveň riadiť duchovnú službu a duchovných v rámci svojho rezortu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

František Rábek

Z Wikipédie

Skoč na: navigácia, hľadanie

František Rábek

Slovenský rímskokatolícky biskup

Narodenie

17. február 1949
Močenok

Pozri aj Biografický portál

František Rábek (* 17. február 1949, Sládečkovce) je slovenský rímskokatolícky biskup, ordinár slovenského Vojenského rímskokatolíckeho ordinariátu.

Biskup František Rábek bol vysvätený za kňaza 17. júna 1972. Ako kaplán pôsobil v Bošanoch a Nitre, od roku 1979 pôsobil ako správca pútnického miesta Nitra-Kalvária. V rokoch 1989-1990 bol správcom farnosti v Čiernom pri Čadci. Od februára 1990 pôsobil ako generálny vikár nitrianskej diecézy. 13. júla 1991 ho pápež Ján Pavol II. vymenoval za pomocného biskupa nitrianskej diecézy a zveril mu titulárne sídlo Catrum. Vysvätený bol 27. júla 1991. 20. januára 2003 ho Ján Pavol II. vymenoval za ordinára slovenského Vojenského rímskokatolíckeho ordinariátu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ďalej po web stránkach už neidem .....

Peter Oslanec

Peter Oslanec

Bloger 
  • Počet článkov:  44
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som otcom blogera. Z jeho blogov som sa veľa dozvedel o jeho vnútornom živote. Rád by som ponúkol podobnú šancu aj jemu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu