reklama

Kotle odišli, Coca-Cola pre ISTOTU odchádza tiež...

Lastovičky odleteli, 900 miliónov sa stratilo v prívale elektronizácie verejnej správy, kotle v petržalskej nemocnici odišli a navrch ešte odchádza aj Coca-Cola. Skrátka jeseň v plnom rozpuku!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Ešteže aspoň tie lastovičky tu niečo garantujú, hoc aj pri nich záleží na kvante. Ale inak? Coca-Colu nezachránil ani bytový výčap na Vazovovej... Rozprávka o troch nemocničných kotloch dramaticky vrcholí - asi s nimi neuzavreli kolektívnu zmluvu vyššieho stupňa a chladnokrvne čakali, čo sa stane, keď začne štrajkovať aj posledný. Načim bude zháňať horkokrvnejších pacientov alebo jedincov s výkonným tummom (všetko je na webe!). Alebo zbúrať pre istotu aj nemocnicu na Antolskej - čo s ňou, keď sa v nej nekúri – a postaviť novú, krajšiu, najlepšie ako lacný PPP projekt.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Veď už nebohý vyučený truhlár Kléma poznal riešenie: „Když nám imperialisté Prahu zbourají nevadí, postavíme si novou, krásnější! O mojej rodnej „starej štátnej“ na Mickiewiczovej to počúvam desaťročia a toť už aj Kramáre sú nasmerované do death row. Nemocnica Rázsochy sa tam zrejme pre istotu rovno narodila. Sme bohatá krajina. Chudobní susedia sa musia liečiť vo Vinohradskej nemocnici v Prahe, niektoré pavilóny dokončené v r. 1902, iné, novšie v r. 1937, skromní Brňáci i v budovách nemocnice sv. Anny, z ktorých najstaršiu odovzdali do prevádzky toť nedávno – v roku 1865. Karel Gott sa lieči (držím mu palce!) v nemocnici na Karlovom náměstí - to sa tak zatiaľ nevolá na jeho počesť - na ktorej hrdý nápis hlása, že je z roku MDCCCXXXIX. (Včul budzte múdri!) Ešteže ju dal Kájovi a iným poddaným postaviť cisár Ferdinand I., zvaný tiež Dobrotivý. A tí Česi nebúrajú a nebúrajú! Šetřílkovia ! Nepoznajú vari PPP projekty? Alebo žeby práve preto, že ich poznajú?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ešte aj Všeobecná zdravotná poisťovňa sa poberá. Neviem síce, či do teplých krajín, ale vraj do „lacnejšieho“. Kolega Raši vravel, že sa vraj ušetrí päťstotisíc éčiek. Kto by mu neveril, hádam ma nebude klamať? Aj Ščurka prenajal daňovákom v Košiciach lacnejšie – a tých rečí, čo okolo toho bolo. A na tej verejnej správe by sa bolo tiež ušetrilo, no tie slovenské elektróny sú pridrahé. Pán prezident chodí po svete a porovnáva ... ľaľa, s Estónskom. Ale tam majú lacnejšie elektróny! Zostali im zo svetlých sovietskych zajtrajškov.

Petržalský nemocničný manažment tiež nechcel grošíky míňať. Alebo ich pre istotu vôbec nemal, čo ho exkulpuje. I to je možné. Kde niet, ani čert neberie. Splnené sľuby strany a vlády - odfajknuté. Dlh zdravotníckych zariadení - sotva pol miliardy evry, ako by povedala Nora Mojsejová - odfajknutý. Pána ministra Čisláka vraj vypískali len v Košiciach, všade inde ho, ako dosvedčí kolega Raši, vytlieskali. Ale kotle? Kto to kedy videl, aby kotle tlieskali?

Peter Osuský

Peter Osuský

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Po novembri 1989 som sa angažoval v procese obnovy štruktúr zničených totalitou, predsedal prvému zasadnutiu akademického senátu svojej fakulty, spoluzakladal Slovenskú lekársku komoru. Univerzite Komenského som slúžil ako prodekan a prorektor. Zápas s mečiarizmom ma priviedol do politiky. Mojím politickým a životným krédom je masarykovské „nebáť sa a nekradnúť“. Slobody sme za dočkali. Čakáme na zodpovednosť – za seba, rodinu a krajinu. Zodpovednosť politikov i občanov. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu