reklama

Nechcete zomrieť? Pošlite pre smrť GLS Slovakia!

Tak sa u nás vravievalo, keď som ako dieťa školou povinné  nevedel doniesť dačo, čo ležalo na viditeľnom mieste a našiel by to každý, okrem mňa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

Daný rodinný príslušník sa, frfľúc, zdvihol od roboty a doniesol si hríbik na štopkanie či malý šrobovák komentujúc moju „spoľahlivosť pri donáške“ slovami: Teba treba poslať pre smrť. Človek by žil večne...

Priateľ z Británie mi poslal balíček, vlastne ťažší doporučený list. Stranou ponechávam úvahu, prečo požíva Slovenská pošta takú „dôveru“ Royal Mail, že tá jej nezveruje, na rozdiel od poštových služieb iných krajín, doručovanie doporučených zásielok. Faktom je, že to pre ňu robí GLS Slovakia. Briti museli dlho vyberať, než vybrali toto... Neviem, kto ich „reprezentuje“ v Somálsku, ale horšie to nebude.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Príbeh začína 19.9. Pracovník GLS Slovakia sa vybral doručiť zásielku. Na počudovanie, ľudia na Slovensku v pracovnej dobe zväčša pracujú a nestoja pre domom čakajúc, či im náhodou niekto dačo nedonesie. Tak sa stalo, že u nás doma nebolo nikoho. Žltý alebo hoc aj bodkovaný lístok by to riešil. Také vymoženosti však doručovateľ GLS nepestuje. Plynuli dni a netušiac o udalosti spred 7dní popátral som v sledovaní zásielok Royal Mail. Tam som zistil, že doručovateľ sa toho 19-teho prebil až na Palisády ale zásielka odvtedy leží tíško „v sklade“. Nelenivý zavolal som GLS, kde som sa dozvedel, že odosielateľ mal uviesť (na zásielke?) číslo môjho telefónu. Zdalo sa mi to dosť avantgardné, neviem či trpezlivý čitateľ píše ako odosielateľ na doporučené zásielky číslo mobilu adresáta. Dobre, lebo nebárs (napísal by Pavol Dobšinský), uviedol som okamžite číslo môjho mobilu (bol by som aj košele či topánok, ale to zatiaľ GLS nechce) a dostal som prísľub, že o dva dni balíček mám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prišiel piatok. Deň plynul, napätie sa stupňovalo, mobil mlčal. Vraví sa: „lína huba, hotové neščescí“, a tak som opäť volal do GLS. Iná (alebo tá istá?) slečna či pani mi oznámila, že nastalo „malé nedorozumenie“ a zásielka skončila miesto Palisád v sklade vo Zvolene. Odľahlo mi, že nie je napríklad až v Petropavlovsku Kamčatskom, čo je predsa ešte východnejšie... Ale bol som ubezpečený, že v pondelok bude deň D. Oholil som sa, aj kravatu by som si uviazal, ale došlo na Mekyho Žbirku. Popoludní som si už veru nôtil: nechodí, stále nechodí, čo je s ním... je mi biedne. Volám opäť GLS. Neviem, či sa mi ušla zas tá istá, ale hlasy mali podobné. Jóbova zvesť sa valí zo sluchátka (všetko je na webe, ak náhodou ešte nepoznáte starého Jóba) : Zásielka nemôže byť doručená. Nie , nie je na Kamčatke, je len toť v Budapešti. Netrafil som azimut... Ale je tu z brusu nový prísľub, takmer devízový! Zásielka mi bude definitívne doručená 4.októbra.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Osud ma zavial so sveta, ale dal som zodpovedným v GLS číslo na manželku (mám ešte zopár rodinných príslušníkov, ktorých číslo GLS nemá, ale sľubujem, že sa polepším!) a bol som ubezpečený, že tentoraz to naozaj bude... A potom, že tu nikto nič negarantuje! Dačo Robo, dačo Air Kali ale jediná ozajstná istota je GLS Slovakia.

Dnes som však namiesto zásielky dostal mail. Píše mi T.Č. , Customer Service Representative. To znie hrdo! Keby ho poznal Maxim Gorkij, prehodnotí svojho „čeloveka, kotoryj zvučit gordo“. Korešpondoval som s ním súbežne s telefonátmi s dámami z GLS. To viete, je načim byť gender-balanced. Ale až na štvrtý pokus to na mňa vybalil. Štvrtýkrát sa mi ospravedlnil. Ale štvrtýkrát už nesľuboval... bol to úder na solar a pravý hák:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„...napriek tomu, že sme kolegom do Maďarskej centrály zaslali pokyn pre vrátenie balíka späť na Slovensko, požiadavka nebola spracovaná a balík naložili zrejme omylom do Hlavnej linky smerujúcej do Veľkej Británie. Bohužiaľ, balík už nevieme vrátiť a doručovať na Vašu adresu a bude vrátený späť odosielateľovi.“

A potom, že sme s Viktorom kamaráti! Čo tam imigranti, ani cudzie balíčky z hmlistého Albiónu nechceme! Representative T.Č. síce píše svoje sľuby i ospravedlnenia slovensky - ale končí ich štýlovo: „S pozdravom/Best regards“. GLS Slovakia sú proste svetáci a vedia, čo zaberá od Budapešti cez Hrochoť až hen do toho Zvolena. Best regards...

Odysea končí. Balíček sa vracia, Británia odchádza. GLS Slovakia zostáva. Aby bolo koho poslať pre smrť...

Peter Osuský

Peter Osuský

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Po novembri 1989 som sa angažoval v procese obnovy štruktúr zničených totalitou, predsedal prvému zasadnutiu akademického senátu svojej fakulty, spoluzakladal Slovenskú lekársku komoru. Univerzite Komenského som slúžil ako prodekan a prorektor. Zápas s mečiarizmom ma priviedol do politiky. Mojím politickým a životným krédom je masarykovské „nebáť sa a nekradnúť“. Slobody sme za dočkali. Čakáme na zodpovednosť – za seba, rodinu a krajinu. Zodpovednosť politikov i občanov. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu