reklama

Už som dospelý?

Skúška dospelosti...Preverí Tvoju pripravenosť na život...Počúvam to zo všetkých strán....Ale naozaj? Naozaj som už dospelý?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

 Minulý týždeň som ja a asi 50000 mojich rovesníkov absolvoval "skúšku dospelosti".
Bolo mi povedané: "snaž sa, je to doteraz tvoja najdôležitejšia skúška v živote." No je to naozaj také jednoduché? Veľa ľudí (prevažne mladých) si myslí, že ak zmaturovali, do kolonky "vek" si v dotazníkoch píšu číslo 18, vo vrecku sa im ligoce malá plastová kartička (po slovenky eurovodičák), tak sú majstri sveta, nik ich už nezastaví, nik im nemá právo hovoriť čo smú a čo nie, nik... Veď majú vlastnú hlavu, veď sú DOSPELÍ .
 Možno to znie ironicky, možno mnohých prekvapí táto "kritika do vlastných radov", ale je mi ľúto, keď vidím rovesníkov, ako si doslova ničia životy zbytočným riskovaním, neuváženým konaním... Chcem biť na poplach , keď vidím, ako sa niektorí rútia do záhuby, pretože majú právomoc bez zodpovednosti, právomoc rozhodovať o svojom živote, avšak už za nich nik nezodpovedá. Už za nich nezodpovedajú rodičia a ešte za seba nenesú následky ani oni sami.
 Prosím hlavne tých, ktorých sa to týka, prosím nás, maturantov, uvedomme si: Ešte nie sme dospelí. Neničme si preto život neuváženými rozhodnutiami plynúcimi z prehnanej slobody. Ďakujem za pozornosť.

Peter Svoboda

Peter Svoboda

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Originál s ochranou proti kopírovaniu... (: Zoznam autorových rubrík:  PolitikaSúkromnépočítačeNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu