reklama

Slováci v Anglicku

Po vstupe Slovenskej republiky do Európskej únie sa roztrhlo vrece s novými pracovnými príležitosťami pre mnohých mladých slovákov. Nielen tí sa rozhodli zobrať osud do vlastných rúk. V rebríčku národov na britských ostrovoch dominujú poliaci no aj my za nimi veľmi nazaháľame.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

 Britské ostrovy sa už dávnejšie obávajú tohto prívalu cudzincov na ich pôdu. Práve preto možno vidieť na BBC každodenné správy o zahraničných pracovníkoch, ktorí podľa ich slov oberajú angličanov o prácu. Britské média sa však podľa môjho názoru pokúšajú len rozvíriť vlnu špekulácií. Typický angličan "konzerva" totižto nikdy nebude robiť to, čo tam dokáže urobiť cudzinec. Väčšina z nich v prvých dňoch nemá kam skloniť hlavu, a tak zoberú prácu aj podradného charakteru (podradneho charakteru pre angličanov). Naozaj to nie je o tom, že človek príde a BUM! Je z neho milionár. Aspoň takéto sú názory väčšiny našich spoluobčanov-závistlivcov. Nevravím, že sa to niekomu nepodarilo. Všetci vieme, že slováci sú šikovní a priebojní a často sa v zahraničí dobre uchytia. Väčšinou si to však musia najprv ťažko oddrieť. Niektorí ostrovania si možno neuvedomujú, že príliv zahraničných pracovníkov prispieva k silnej pozícii hospodárstva vo VB. A myslíte si, že život v Anglicku je lepší ako na Slovensku? Posúdťe sami. Pre porovnanie: priemerný plat angličana je približne 4-krát vyšší ako slovenské priemerné platy. A čo je možno zarážajúce, ceny potravín sú už takmer identické. Angličan si však môže za svoj plat kúpiť v priemere 250ks mäsa, zatiaľ čo slovák zo svojej výplaty 60ks toho istého mäsa za tú istú cenu. Pre potešenie mám aj informáciu o nájmoch. Aj keď sa tie naše zdajú neúnosné, v Anglicku po prerátaní by ste zaplatili nájomné za dom približne 27 000sk!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Podotýkam, že informácie sú z vlastnej skúsenosti a približné! 

petra hadzova

petra hadzova

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kto ma nepozná nech si ma nájde v mojich článkoch,lebo tam je skutočné srdce žurnalistu... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu