reklama

TV BA: neslávny štart - scenzurovaný záznam priebehu zastupiteľstva

Keď bolo avizované, že nová mestská televízia, TV Bratislava, bude vysielať záznam zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, pomyslel som si: Super, mám možnosť si to pozrieť a nemusím si brať dovolenku v robote. Aké však bolo moje sklamanie, záznam uverejnili zostrihaný a trval iba niečo vyše hodiny!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu
(zdroj: hype.pl)

Z našich daní platí mesto televízii TV Bratislava 700 tisíc mesačne, takže by si mohli láskavo ušetriť robotu so strihaním záznamu a pustiť nám ho komplet. Občanovnezaujímajú len tie časti, kde sa primátor bije do pŕs, čo dosiahol (memorandum o železniciach a rýchloelektričke), ale aj tie, kde poslancikriticky vystupujú so svojimi pripomienkami.

700 tisíc jekopec peňazí, za to si prosíme celé Mestské zastupiteľstvo, nienejaké rozhovory o marhuliach! Nie je to aj lacnejšie nestrihať to apustiť celý záznam?

Ako vysielali o najdôležitejšom bode:

Bod č.12: Predaj a zámena pozemkov v Petržalke (detaily viď môj článok):

/ strih / Primátor povedal - "ide blok predajov"
čiže mal ísť bod č.6 ale miesto toho:
/ strih / Primátor povedal: "že občianka Kovárová môže vystúpiť v bôde rôzne"
to povedal po diskusii poslancov k bodu 12 a potom ako jej poslanci odmietli dať slovo
/ strih / Pozmeňujúce návrhy
oficiálne čítanie pozmeňujúcich návrhov poslancovk uzneseniu – pre občanov nič nehovoriace, keďže nebol bod divákom predstavený a bola vynechaná diskusia poslancov k nemu
/ strih / Hlasovanie o bode č. 12.
/ strih / Veľký potlesk!

Občanz tohto musel byť úplne dezorientovaný. Nemohol ani tusiť, o čom je tenbod č. 12, lebo ani slovo o ňom nebolo dopredu povedané. Vynechali ajcelú diskusiu, ktorá bola vlastne podstatou rokovania o tomto bode.

Záver

TV Bratislava začala teda neslávne, ale môže si napraviťrenomé tým, že zverejní celý záznam nezostrihaný dodatočne (vniekoľkých vysielacích časoch) a vystaví ho aj na svojej web stránke v archíve.

Vynechali viaceré dôležité body, napríklad hlasovanie o Parku na Belopotockého a o zmene uznesenia o budove DPOH. Chýbali mi vo vysielaní aj rozhovory s poslancami, prečo hlasovali ako hlasovali. A redaktori by sa mali pýtať aj primátora, prečo dáva materiály poslancom na poslednú chvíľu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prosím o vyplnenie oboch ankiet. Máte možnosť hlasovať za viac možností (len treba počkať myslím 10 minút medzi nimi). Ďakujem.

Anketa 1 Anketa od BlueBoard.cz

Anketa 2 Anketa od BlueBoard.cz

Palo Petras

Palo Petras

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

nekompromisný ale konštruktívny kritik Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKritika inštitúciíVýstavbaDopravaPolitikaSpoločnosťEkonomikaInéČítať pri 1.návšteve! v1.1

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu