reklama

BA: Športový areál v Ovsišti odklepnutý Venglošovej akadémii

Na konci Ovsišťa sa plánuje realizácia areálu futbalovej akadémie. Ja mám rád futbal aj Ovsište, ale nemám dôveru v našu samosprávu, ktorá dané územie prenajala na 40 rokov skoro zadarmo (1 Sk/m2/rok) Venglošovej akadémii. Zaujímavé, že už dávno pred tým ako to poslanci odhlasovali, už bola 25.júna 2007 na web stránke magistrátu zverejnená pozvánka na verejné prerokovanie s odborným výkladom. Prebehne už v tento pondelok, 9.júla o 16:30 v miestnosti č. 19 na prízemí Primaciálneho paláca. Prosím, choďte sa ta pozrieť, hlavne Ovsišťania, ja nemôžem. Žiadajte od nájomcu pozemkov záruky, aby bol projekt dodržaný, aby sa v maximálnej miere zachovala existujúca zeleň a aby mohla športoviská využívať aj verejnosť (čo bolo deklarované). Pohľad zhora:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Z listu Vengloša Magistrátu:

Budúcnosť PVFA a ihrísk

Sme veľmi radi, že po trojročných jednaniach s Magistrátom hlavného mesta Slovenska Bratislava sme dospeli k predbežnej dohode o poskytnutí náhradných priestoroch na ZŠ Sklodowská v Petržalke p.č.661 a 663 a priľahlých priestorov p.č. 666 podľa priloženého územného plánu, a že budeme môcť zreralizovať plány na vybudovanie moderného športovéhoareálu, ktorý pôvodne mal byť vybudovaný vdoterajších priestoroch (pozn.autora: Pri Seči).
Jednalo by sa o prenájom na 40 rokov a pevne veríme, že by sme týmto vytvorili v Bratislavedôstojný stánok plne postačujúci kformovaniu mladých futbalových talentov a takisto slúžiaci aj ako centrum rekreačného športu pre širokú verejnosť. Samozrejme, že máme aj jasnú predstavu ako zrealizovať tento určite nie ľahký športovo-spoločenský projekt.
Magistrát by zastrešoval výmenu pozemkov na ul. Pri seči l za pozemky na ZŠ Sklodowská a pripraví a schváli v súčinnosti s PVFA územný a stavebný plán. Investorom by sa stal nový majiteľ pozemkov na ul. Pri seči, ktorý by preinvestoval hodnotu jestvujúcich ihrísk a nehnuteľností, slúžiacich doteraz PVFA. PVFAzabezpečí dostavbu športového komplexu naZŠ Sklodowská podľa schválenéhoplánu a bude sa starať o jeho chod a prevádzku.

Nový Športový komplex by mal mať

* 3 futbalové ihriská, z toho l s umelou trávou
* športovú halu
* ihriská pre beach volejbal.beach futbal, tenis, squash
* internátne ubytovanie pre talenty mimo Bratislavy
* športovo - lekárske centrum
* regeneračné a rehabilitačné centrum
* stravovacie priestory
* prednáškovo vzdelávacie priestory
* na interiérové priestory by bola použitá budova stojacej ZŠ Sklodowská,

Vážené mestské zastupiteľstvo,

teším sa, že po takmer trojročných jednaniach sme dospeli k pozitívnym výsledkom a k vytvoreniu nového a lepšieho Športového centra. Určite všetci chceme, aby Bratislava bola centrom mladých a zdravých ľudí, k čomu vieme a môžeme prispieť aj my - Polygraf Venglošova futbalová akadémia.
Môžeme pomôcť aj vďaka Vášmu pochopeniu a podpore privýstavbe nového Športovo-spoločenskéhocentra na ZŠ Sklodowská. Rozhodnite sa preto správne, rozhodnite sa pre budúcnosť Bratislavy, rozhodnite sa pre naše deti.

S úctou Váš

Jozef Vengloš
predseda Polygraf - Venglošova futbalová akadémia

Viac v Dokumentoch k Bodu 12 na ostatnom mestskom zastupiteľstve, ktorý sa týkal schvaľovania prenájmu.

Z pozvánky na verejné prerokovanie:

Hlavné mesto SR Bratislavaoznamuje občanom, že v zmysle príslušnýchustanovení zákona č. 50/1976 Zb. v zneníneskorších predpisov uskutočňuje
v termíne od 25. júna 2007 do 25. júla 2007 verejné prerokovanie urbanistickej štúdie športového areálu na Mamateyovej ulici v MČ Bratislava–Petržalka.

Verejné prerokovanie sobyvateľmi, na ktorom bude zabezpečený odbornývýklad spracovateľa, sa uskutoční dňa 9. júla 2007o 16.30 h v miestnosti č. 19 na prízemíPrimaciálneho paláca v Bratislave.

Urbanistickáštúdia je vystavené k nahliadnutiu v miestnosti č.18 na prízemí Primaciálneho paláca vBratislave, na úradnej tabuli Miestneho úradu mestskejčasti Bratislava–Petržalka, Kutlíkova 17, Bratislava a natejto stránke v prílohách dole (vo formátepdf, v komprimovanom tvare zip).

Stanoviská a pripomienky je možné uplatniť v termíne do 25. júla 2007 na adrese:

Magistrát hl. mesta SR Bratislavy
Oddelenie územného plánu a rozvoja mesta,
referát územného rozvoja mesta
Primaciálne nám. 1, P.O.Box 192
814 99 Bratislava 1

Viac v Urbanistickej štúdii- ako príloha pozvánky, pozri dole. Súborysú nešťastne v ZIPe, neviem načo, kedže sú to JPGa PDF.

Záver

Ja si myslím, že je lepšie, keď tam budúšportoviská ako vysoké polyfunkcie.Územný plán tam ale práve tietovysoké polyfunkcie stavať umožnuje a preto je potrebnákontrola verejnosti. Rizikové stavby/priestorysú horeuvedené internát, kongresová hala,lekárske a rehabilitačné centrum. Podlažnosť amasívnosť budov nie je zatiaľ známa. Dúfam, že satak stane na verejnom prerokovaní. Ďalej nie súznáme detaily nájomnej zmluvy. Aké má mestomožnosti zmluvu vypovedať. Už aby boli nájomnézmluvy zverejnené na www.

Akože PS.: Chcel som vám zapriať pohodu a oddych počasletných prázdnin, ale vďaka poslancovi Holčíkoviešte musíme byť v strehu. Dosiahol mimoriadne zastupiteľstvo o 2 týždne,kvôli kinu Mladosť. Toto je nezávislý poslanec akosa patrí. Nebude predsa závislý na mienkeverejnosti. Anketa od BlueBoard.cz

Palo Petras

Palo Petras

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

nekompromisný ale konštruktívny kritik Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKritika inštitúciíVýstavbaDopravaPolitikaSpoločnosťEkonomikaInéČítať pri 1.návšteve! v1.1

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu