reklama

Slovensko (rozdeliť) Slovákom

Každý poriadny Slovák by mal podporovať Slovensko kupovaním slovenských výrobkov. Tiež by mal najprv spoznať krásy Slovenska ako cestovať na zahraničné dovolenky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

 

Bližšia košeľa ako kabát. Je to celkom rozumná myšlienka. No aj taksa dá ešte trošku zlepšiť. Veď či to stačí ohraničiť takto na celé Slovensko? Nemal by sa Košičan najprv starať o Košice, a až potom o Trenčín? Nemal by každý poriadnyrodák najprv podporiť hlavne svoj región, tam kde býva?Nemali by Oravci kupovať oravské výrobky a stráviť dovolenku na Orave?Nemali by Liptáci kupovať liptovské výrobky a stráviť dovolenku na Liptove?Prečo by sa mali trepať niekde k moru, keď tam majú po ruke krásnu arovnako mokrú Maru? A humenčania zase Šíravu. Aj Spišiaci podobne. Majútam krásny hrad, Tatry na dohľad, tak čo im ešte chýba? Nič. A ostatnítiež tak. Veď všade majú dosť historických pamiatok a krásnych prírodnýchscenérií. Aj západov slnka. Tráva je zelená aj na Slovensku, aj v Amerike aSingapúre.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prečo by Bratislavčania mali chodiť to Tatier, keď majú kopec hneď nadmestom? Uznávam, nie je taký vysoký, ale to neznamená, že nie je pekný.Chaty nie sú len v Tatrách. A čo krásny západ slnka na Zochovej chate? Nieje nádherný? Je! Patrí síce Modranom, ale mohli by sme urobiť malú výnimku.

Prečo by napríklad Žilinčania mali kupovať zeleninu z Dunajskej Stredy, keď si môžuvypestovať svoju vlastnú? Veď nie všetci tam môžu pracovať v Kia. Stačínastavať skleníky a hajde záhradníčiť. Ak sa budú všetci motať hlavneokolo domu, to sa dá aj na bicykly, ušetríme na doprave a nenecháme sazdierať Maďarom z MOL-u. Možno by stálo za to zriadiť vysoké školy v mestách,kde ešte nie sú. Mladí ľudia by nemuseli cestovať tak často z domu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A vôbec, keby sa každý snažil o zveľadenie okolia, tak bysme tu vôbec nepotrebovali nejakých Čechov či Maďarov. Mohli by sme sa nanich celkom vykašlať. Češi peši do Prahy a Maďari nech si idú zasexovaťna Balaton a Angličania nech neprznia naše slovenské devy a náš genofond.

Ja viem, na túto letnú dovolenkovú sezónu je už trochu neskoro, ale niečomôžeme napraviť v zime a ostatné v lete na budúci rok. Všade dobre,doma najlepšie!

Peter Petrov

Peter Petrov

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  0x

človek milión Zoznam autorových rubrík:  praktickeAj tak sa dá ...SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu